ΣΠΑΡΤΗ. Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Σπάρτης από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε στην Ε.Ο. Σπάρτης-Σκάλας (στη θέση «Ψηλή μάνδρα») τα ξημερώματα της Κυριακής και στοίχισε τη ζωή σε 3 Λάκωνες συμπολίτες μας.
Το τραγικό συμβάν συνέβη όταν συγκρούστηκε μετωπικά Ι.Χ. που οδηγούσε ο 22χρονος Θ. Κοτσώνης με τζιπ που οδηγούσε ο 55χρονος Παναγιώτης Χίος. Οι δύο οδηγοί έχασαν τη ζωή τους, το ίδιο και ο συνοδηγός του τζιπ. Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης και γιατρός στο Γ.Ν. Σπάρτης Λεωνίδας Καράντζαλης. Ζωντανός αλλά πολύ σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε από το τζιπ ένας ακόμη 62χρονος. Οι κηδείες και των τριών νεκρών έγιναν σήμερα το μεσημέρι.

Το ψήφισμα του Δήμου Σπάρτης
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης σήμερα, ημέρα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017, συνεδρίασε έκτακτα, μετά την πληροφορία του αδόκητου θανάτου του ιατρού Καράντζαλη Λεωνίδα δημοτικού συμβούλου Δήμου Σπάρτης και τέως πρόεδρου του Νομικού Προσώπου Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σπάρτης και σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, ομόφωνα αποφάσισε:
1. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος .

2. Να παραστεί ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελετή της κηδείας του.

3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.

4. Να καταβληθεί χρηματικό ποσό από το Δήμο για την κάλυψη των εξόδων κηδείας του.

5. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.

6. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από το Δήμαρχο Δήμου Σπάρτης και από τον κ. Αργειτάκο Σταύρο επικεφαλή του δημοτικού συνδυασμού «Ενωμένοι Πολίτες Δήμου Σπάρτης».

7. Να διαβαστεί το παρόν ψήφισμα κατά την τελετή από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

8. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος , να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του δήμου και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας.

Επιπλέον, με σχετική ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης ενημερώνει ότι «λόγω του αδόκητου θανάτου του Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Σπάρτης ιατρού Καράντζαλη Λεωνίδα, η προγραμματισμένη στο Καστόρειο Δ.Ε. Πελλάνας για σήμερα Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 18.30 μμ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναβάλλεται».

Το ψήφισμα του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης
Στην Σπάρτη σήμερα την 27η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2017 ημέρα Δευτέρα και ώρα 10.00 π.μ συνήλθε, το Δ.Σ. του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης σε Έκτακτη Συνεδρίαση με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του κ. Λεωνίδα Καράντζαλη τέως Προέδρου του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σπάρτης και σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής, αποφάσισε ομόφωνα:
1.Να εκφράσει τη βαθύτατη οδύνη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δ.Σ. στην οικογένεια και στους συγγενείς του εκλιπόντος .
2.Να παραστεί ο Πρόεδρος του Ν.Π. και το Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου στην εξόδια ακολουθία.
3.Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
4.Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο του Δήμου Σπάρτης.

Το ψήφισμα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας
Η Εκτελεστική Επιτροπή Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λακωνίας εκφράζει τα Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των δυο αδικοχαμένων συμπολιτών μας.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Λακωνίας, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του επί δεκαπενταετίας πρ. Μέλους της Ε.Ε. Καράτζαλη Λεωνίδα σε έκτακτη συνεδρίασή του στα γραφεία της Ένωσης στην «Αίθουσα Νίκος Τραγάς», την 27/11/2017, ομόφωνα αποφάσισε:

1. Την κηδεία του εκλιπόντος να παρακολουθήσει σύσσωμη η Ε.Ε.

2. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια και η ανείπωτη θλίψη όλων των μελών της ,προς τους οικείους του.

3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στην Τοπική Εκκλησία εις μνήμην του.

4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε.

5. Να τηρηθεί 1' λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες της 29.11 και 2 κ 3.12.17

Το ψήφισμα του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Ν. Λακωνίας, στην 24η Συνεδρίασή του στις 27 Νοεμβρίου 2017 με πρόσκληση του Προέδρου του, μετά το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ορθοπεδικού ιατρού Ε.Σ.Υ., Λεωνίδα Καράντζαλη και αφού εξήρε την εν γένει προσφορά του για (10) δέκα και πλέον έτη, στο Νοσοκομείο Σπάρτης και στον τόπο, ως ελάχιστη έκφραση τιμής στη μνήμη του εκλιπόντος, αποφάσισε ομόφωνα:
• Να εκφράσει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα.
• Να παραστεί σύσσωμο το Συμβούλιο της Διοίκησης του Γ.Ν. Λακωνίας στη νεκρώσιμη ακολουθία.
• Να ονομαστεί ένας θάλαμος της Ορθοπεδικής Κλινικής της Ν.Μ. Σπάρτης «Λεωνίδας Καράντζαλης»
• Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του.
• Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Μπότσιος Σωτήριος