ΣΠΑΡΤΗ. Τραγικό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 26/11/17 τρείς Λάκωνες συμπολίτες. Συγκεκριμένα μετα τις 4 π.μ. αυτοκίνητο που κινείτο στην Ε.Ο. Σπάρτης - Σκαλάς, στην περιοχή "Ψηλή μάνδρα" συγκρούστηκε μετωπικά με αντίθετο διερχόμενο όχημα. Στο τζίπ που επέβαιναν 3 άνδρες, πηγαίνοντας για ψάρεμα, βρήκαν τραγικό θάνατο ο οδηγός και ο συνοδηγός, ενώ νεκρός ανασύρθηκε και ο 22 χρονος οδηγός του ΙΧ . Σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε ο 3ος συνεπιβαίνων στο τζίπ.

Ενας εκ των νεκρών είναι ο δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης ιατρός Λεωνίδας Καράτζαλης που ήταν συνοδηγός στο τζίπ καθώς και ο οδηγός Παναγιώτης Χίος. Η κηδεία του Λεωνίδα Καράτζαλη στις 14:30 στο, Ι. Ν. και στο Κοιμητήριο της Μαγούλας και του Παναγιώτη Χίου στις 15:30 στον Ι. Ν. Οσίου Νίκωνος και το Β Κοιμητήριο Σπάρτης.

Το δελτίο τύπου της Αστυνομίας ανέφερε τα εξής:

«Την Κυριακή 26.11.2017 τις πρώτες πρωινές ώρες, στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Σκάλας- Μονεμβάσια, Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 22χρονος ημεδαπός, συγκρούστηκε με Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, που οδηγούσε 55χρονος ημεδαπός και στο οποίο επέβαιναν δύο (2) ημεδαποί, ηλικία 58 και 62 ετών, αντίστοιχα, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των 22χρονου, 55χρονου, 58χρονου και τον τραυματισμό του 62χρονου. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ευρώτα».

Με ανακοίνωσή «η «οικογένεια» του αθλητικού σωματείου «ΑΜΙΛΛΑ» Αγ. Ιωάννου συνταραγμένη, ύστερα από την τραγική είδηση της απώλειας των τριών συνανθρώπων μας, εκφράζει ολόψυχα τα θερμά της συλλυπητήρια στις οικογένειες των αποθανόντων . Εύχεται δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του Λεωνίδα Καράντζαλη που ανιδιοτελώς, εδώ και χρόνια, στήριζε με τις υπηρεσίες του την ομάδα μας και το λακωνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και στην οικογένεια του Παναγιώτη Χίου , φιλάθλου μας και πατέρα του ποδοσφαιριστή μας , Κωνσταντίνου Χίου».