ΣΠΑΡΤΗ. Το κίνημα του Movember ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία με σκοπό να ενθαρρύνει τους άνδρες να κάνουν πιο συχνά εξετάσεις για τον έγκαιρο εντοπισμό του καρκίνου, να διερευνούν το οικογενειακό ιστορικό τους και να υιοθετούν έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Η λέξη «Movember» προέρχεται από τον συνδυασμό του «Mo», συντόμευση από το «μουστάκι» / moustache, και Νοεμβρίου/November. Έτσι, η ευαισθητοποίηση των ανδρών σε θέματα που σχετίζονται με την υγεία τους συνδέεται με την εμφάνισή τους και το Movember έχει σήμα το μουστάκι.

Το Movember έφερε στη Σπάρτη πέρσι το Νοέμβριο για πρώτη φορά το Κομμωτήριο Perry & George με ένα event που άφησε το στίγμα του στην πόλη. Φέτος, το Κομμωτήριο συμμετέχει για δεύτερη χρονιά σε μια εκδήλωση που φιλοδοξεί να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους άνδρες και διοργανώνεται τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Το event του Movember στη Σπάρτη έχει και φέτος φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού, όπως και πέρσι, μέρος των εσόδων του θα διατεθεί για τη στήριξη του Γενικού Νοσοκομείου της Σπάρτης.

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση.