>> Ανέλαβα μια αποστολή στον Τουρισμό και την έφερα εις πέρας με πολλά εμπόδια και υπονομεύσεις. Ο Δήμαρχος Β. Βαλιώτης θέλει να καπελώσει ένα διαπαραταξιακό έργο, ίσως από τα λίγα έργα που έχουν επιτευχθεί στον Δήμο Σπάρτης. Δεν θα το επιτρέψω!

>> Κάποιοι εκτελούσαν συμβόλαια πολιτικής μου εκτόνωσης με την ανοχή του Δημάρχου. Ηττήθηκαν.

>> Υπάρχει στον Δήμο αναποτελεσματικότητα που τελικά ζημιώνει τον συμπολίτη που αξίζει καλύτερη αντιμετώπιση. Μας αξίζει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

>> Τόσο ο Δήμος όσο και η Παράταξη της πλειοψηφίας έχει στελέχη ικανά. Δυστυχώς ο Δήμαρχος Βαλιώτης δεν τα αξιοποίησε, δεν τα αξιολόγησε, τα παραγκώνισε…

>> Υπάρχει λύση αλλά όχι όσο διοικούν γαντζωμένοι στις καρέκλες της Εξουσίας…

>> Δεν μπορώ να πω ακόμα αν θα είμαι παρών στις επόμενες εκλογές. Υπάρχουν αρκετά ανοικτά θέματα όπως ο εκλογικός νόμος κ.λ.π.

ΣΠΑΡΤΗ. Ένας κύκλος φαίνεται ότι έκλεισε κι ένας νέος ανοίγει στην Δημοτική ζωή του Δήμου Σπάρτης.
Διάχυτη είναι στην πόλη και τα χωριά του Δήμου Σπάρτης η αίσθηση ότι η στασιμότητα πλέον επιφέρει υποβάθμιση και υστέρηση.

Ο επικεφαλής του Κινήματος «Ελπίδα» που μετά τις εκλογές αποτέλεσε την μία από τις 5 Δημοτικές Παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, ορίζει το τέλος της ανοχής προς μια Δημοτική Αρχή που όπως ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά, «καπελώνει» ότι δουλεύει στον Δήμο και υπονομεύει ότι ξεχωρίζει.

Ο Χρήστος Αλεξάκος, μετά την καταγγελτική επιστολή του προς το Δημοτικό Συμβούλιο, μιλάει στο ραδιόφωνο Νότος 94.9 και αναφέρει ότι πλέον η Δημοτική Αρχή Σπάρτης ζημιώνει τον πολίτη.

Δείχνει την πορεία του σε σχέση με την Δημοτική Αρχή Βαλιώτη, μια αρχή που θεωρεί ακατάλληλη για να υπηρετήσει τον πολίτη και να βγάλει την κοινωνία από την στασιμότητα και την βασανιστική εσωστρέφεια. Μια αρχή που αντί να υπηρετεί τον πολίτη θέλει τον εξουσιάζει…

Κάνει λόγο για «συμβόλαια πολιτικής του εξόντωσης» που προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εκτελέσουν κάποιοι και καταλογίζει στον Δήμαρχο Βαλιώτη ευθύνη για την υστέρηση του Δήμου Σπάρτης. Εκτιμά ότι το πολιτικό προσωπικό στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι πλέον γερασμένο όχι ηλικιακά αλλά σε ιδέες και δυνάμεις για έργο και πρόοδο.

Στην ερώτηση αν θα είναι παρών στις επόμενες εκλογές επισημαίνει ότι ο εκλογικός νόμος είναι ένα κρίσιμο θέμα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει.