ΣΠΑΡΤΗ. Δεν γνωρίζουμε, διότι προφανώς δεν υπάρχει αντίλαλος, κατά πόσο εκτιμά και λαμβάνει υπόψιν της η Δημοτική Αρχή Σπάρτης τα αποτελέσματα των μετρήσεων που γίνονται μέσα από το notospress.gr
H ψηφοφορία του προηγούμενου δεκαπενθημέρου έδειξε ότι μπορεί μεν το Σπάρταθλον να είναι πολύ ψηλά στην εκτίμηση των Σπαρτιατών, όχι όμως και τα Παλαιολόγεια. Έτσι, ένας θεσμός που μόλις ξεκίνησε, όπως είναι το Spartan Race, με έντονα τα εμπορικά σημεία του, ξεπέρασε κατά 5% τα Παλαιολόγεια.

Το ερώτημα της ψηφοφορίας ήταν το εξής:
Ποια θεωρείς σημαντικότερη εκδήλωση για τη Σπάρτη;
Απάντησαν 124 αναγνώστες ως εξής:
Σπάρταθλον 54% (67 ψήφοι)
Πανηγύρι Μυστρά 17% (21 ψήφοι)
Spartan Race 15% (18 ψήφοι)
Παλαιολόγεια 10% (12 ψήφοι)
Άλλη 3% (4 ψήφοι)
ΔΓ/ΔΑ 2% (2 ψήφοι)

Ο Δήμος Σπάρτης, όπως και άλλοι φορείς που έχουν ρόλο και δράση περί Πολιτισμού, Παράδοσης και Ιστορίας θα πρέπει να μελετήσουν και να καταλήξουν σε ένα πρόγραμμα αναβάθμισης (αναβάπτισης) των Παλαιολογείων. Κανείς προφανώς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι το μήνυμα της Άλωσης της Πόλης δεν μπορεί να υπολείπεται του άθλου του Φειδιππίδη (Σπάρταθλον) και του αμερικανοπρεπούς Σπαρτιατικού ιδεώδους (Spartan Race). Όσο για το Πανηγύρι του Μυστρά, ευτυχώς που πέρα από την εμπορική σημασία του έχει και πολιτιστική, παρόλο που σπάνια αναδεικνύεται.