ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε περίοδο προετοιμασίας για νέους αγώνες βρίσκονται και πάλι οι αγρότες της Πελοποννήσου όπως και στην υπόλοιποι Ελλάδα, ακολουθώντας τις αποφάσεις της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων που συσπειρώνει τα τελευταία χρόνια περισσότερους από 200 αγροτικούς συλλόγους ανά την Ελλάδα και περισσότερες από 14 Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων.

Για την Πελοπόννησο, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Περιφέρειας Πελοποννήσου (ΟΑΣΠΠ) επιχειρεί να οργανώσει το αγροτικό κίνημα και στη Λακωνία. Στο πλαίσιο αυτό διοργάνωσε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου σε μια Περιφερειακή αγροτική σύσκεψη στην Τρίπολη με ομιλητή τον Ρίζο Μαρούδα, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων.

«Ήταν μια καλή ευκαιρία να μιλήσουν, οι αγρότες από όλη την Περιφέρεια, για τα προβλήματα που τους απασχολούν, να ανταλλάξουν απόψεις με συναδέλφους τους από άλλες περιοχές και να δουν με πιο τρόπο και μέσα από ποιες δράσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα τους», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Στη σύσκεψη, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που μίλησαν, εκτός από τα τοπικά προβλήματα, ανέδειξαν και άλλα που απασχολούν πανελλαδικά τον κλάδο τους όπως «το επιπρόσθετο βαρύ τσεκούρωμα της Βασικής Ενίσχυσης που προχωράει, φέτος, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, την ανάπτυξη, για την οποία μιλούν, που αφορά την ακόμα μεγαλύτερη κερδοφορία των πολυεθνικών στην χώρα μας, που σαν στόχο έχουν να προχωρήσει πιο γρήγορα η παραπέρα συγκέντρωση της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια λίγων αγροτοεπιχειρηματιών και μονοπωλιακών ομίλων, τις ακόμα χαμηλότερες τιμές για τα προϊόντα τους, τα πιο ακριβά αγροτικά μέσα και εφόδια, η υπέρογκη φορολογία, η μεγάλη αύξηση στα ασφάλιστρα (ΟΓΑ) και άλλα χαράτσια, φέρνουν πιο κοντά το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων και άλλα».

Η σύσκεψη κατέληξε με τους αγρότες να αποφασίζουν την μεγαλύτερη ανάπτυξη της ομοσπονδίας με τη συμμετοχή των υπαρχόντων αγροτικών συλλόγων και τη δημιουργία νέων αλλά και για την συνέχιση των κινητοποιήσεών τους.