ΛΑΚΩΝΙΑ. Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ελλάδα έφτασε και στη Λακωνία με καταστροφικό δυστυχώς τρόπο από χθες το πρωί.

Μετά την πολύ έντονη βροχόπτωση χθες το πρωί, η Κεντρική και Νότια – Νοτιοανατολική Λακωνία επλήγη βάναυσα από πολύ έντονη χαλαζόπτωση το μεσημέρι αλλά και το βράδυ. Μια χαλαζόπτωση που άφησε πίσω της μόνον καταστροφή στους κατάφορτους ελαιώνες αλλά και σε κάθε μορφής καλλιέργειες. Είναι συγκλονιστικές οι φωτογραφίες που δείχνουν το χαλάζι να μοιάζει με στρωμένο χιόνι στην Ε.Ο. στο ύψος του Έλους, στη Μακρυνάρα αλλά και στο δρόμο Αστέρι-Γλυκόβρυση!

Πολύ έντονα φαινόμενα προκάλεσαν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών του Δήμου Μονεμβασίας που έμειναν χωρίς ρεύμα πολλές ώρες χθες από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ ενώ προβλήματα εντοπίστηκαν από τις πλημμύρες στο πολύπαθο γεφύρι της Μεταμόρφωσης, στη διασταύρωση του Ασωπού όπου μάλιστα αυτοκίνητο έπεσε στο ρέμα, στη γέφυρα της Απιδιάς όπου εγκλωβίστηκαν αυτοκίνητα με 5 επιβαίνοντες αλλά και στη Γλυκόβρυση όπου χρειάστηκε να παρέμβει και η Πυροσβεστική για να βοηθήσει τους κατοίκους. Για αρκετή ώρα παρέμεινε άλλωστε κλειστός και ο δρόμος από Μολάους προς Μεταμόρφωση, Συκιά, Ασωπό και Απιδιά. Δύσκολη ήταν η κυκλοφορία και στη Μακρυνάρα. Πολύ έντονη πάντως ήταν η βροχόπτωση και στη Νεάπολη της οποίας η είσοδος μετατράπηκε τη νύχτα σε λίμνη αλλά και σε περιοχές της Μάνης όπου, μεταξύ άλλων, έκλεισε και ο δρόμος από Σκουτάρι προς Κότρωνα αφού η βροχή προκάλεσε κατολίσθηση.
Η εικόνα πάντως σήμερα στο Δήμο Μονεμβασίας έχει αποκατασταθεί πλήρως με την καταστροφή βέβαια για τους αγρότες να είναι τεράστια.

Στο Δήμο Ευρώτα τώρα, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα λόγω της συνέχισης της κακοκαιρίας. Όλα τα σχολεία του Δήμου (Παιδικοί σταθμοί, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) σήμερα παραμένουν κλειστά λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Ευτυχώς, χάρη στην ύφεση που παρουσίασε τη νύχτα η βροχόπτωση η στάθμη του Ευρώτα δεν εμπνέει προς το παρόν ανησυχία.

Περιοδεία στις πληγείσες περιοχές πραγματοποίησε το βράδυ η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Ντία Τζανετέα. Συγκεκριμένα, η κ. Τζανετέα βρέθηκε στη Μεταμόρφωση και στους Μολάους όπου και ενημερώθηκε εκτενώς για τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή από τον Δήμαρχο κ. Τριχείλη και κατοίκους.

Φωτό/facebook: Μιχάλης Καρούνης, Mike Dara, Ντία Τζανετέα, Antwnhs Panagakos, Χρήστος Αναγνωστάκος