ΣΠΑΡΤΗ. «Ανταποκρινόμαστε στην απόδοση αγάπης του ζεύγους Βαλιώτη λέγοντας ξεκάθαρα ότι δεν σας είμαστε ευγνώμονες απλώς και μόνο για την προσφορά σας, αλλά γιατί πυροδοτείτε τα εξαιρετικά αυτά χαρίσματα της φυλής μας. Γι’ αυτό θεωρώ εξαιρετική τη συγκυρία τη βράβευση από το πανεπιστημιακό ίδρυμα του οποίου υπήρξε δωρητής μεγαλόψυχα, όσο και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση που μαζί με την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν τον εγγύτερο θεσμικό παράγοντα στον πολίτη και στην κοινωνία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη βράβευση του Ευσταθίου και της Σταματικής Βαλιώτη την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την πρωτοβουλία, η οποία θυμίζει τις βασικές αξίες, οι οποίες διέκριναν όλους αυτούς τους ανθρώπους μας που σε δύσκολους καιρούς αποφάσισαν να διαλέξουν το δικό τους δρόμο, να ανακαλύψουν τη δικιά τους Ιθάκη» συνέχισε ο κ.. Τατούλης και απευθυνόμενος στους νέους, ανέφερε ότι αυτά τα μηνύματα και τα διαχρονικά παραδείγματα αυτής της γενιάς, αποτελούν την πρόκληση «να βάζουμε συνέχεια στοιχήματα με τον εαυτό μας, με την ιστορία του τόπου μας, να μπορούμε να αποδεικνύουμε συνεχώς ότι παραμένοντας στις βασικές αξίες που διαμόρφωσαν αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους του, έχουμε πάντοτε δικαίωμα στην επιτυχία».

Δεν είναι μόνο το οικονομικό αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, «το σημαντικότερο είναι η βαθιά πίστη ότι αγαπήσαμε αυτό τον τόπο και τους ανθρώπους μας και η επιστροφή έρχεται να υπηρετήσει αυτές τις βασικές αρχές και τις αξίες, που κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να τις πειράξουν και να τις ταρακουνήσουν στο διάβα των χρόνων».

«Σε αυτό το ταξίδι της προσωπικής και οικογενειακής επιτυχίας επέστρεψε πίσω για να δώσει στους συμπολίτες τους ένα μεγάλο κομμάτι από την καρδιά του και την αγάπη του για τον τόπο του. Αυτό σήμερα επαινούμε στο πρόσωπό του. Σας εύχομαι ολόψυχα κύριε Βαλιώτη κάθε ανταπόδοση όλων των καλών απέναντι στην οικογένειά σας. Σε αυτόν εδώ το χώρο, η θύμησή σας θα είναι διαχρονική» δήλωσε τέλος ο κ. Τατούλης, ο οποίος χαρακτήρισε «οφειλόμενη τιμή της Λακωνικής κοινωνίας τη βράβευση αυτή».