ΣΠΑΡΤΗ. Ημερίδα με θέμα «Τρίγωνο γονέα-παιδιού-εκπαιδευτικού. Αναγνώριση και αξιολόγηση του τρόπου ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον» διοργανώνει το Νομικό πρόσωπο Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης. Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18/11/17 ώρα 18:00 στον χώρο του Μενελάϊον.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ν.Π. κ. Θέμης Πατσιλίβας αναφερόμενος στον σκοπό τονίζει: «Σκοπός της επιστημονικής αυτής ημερίδας είναι η αναγνώριση και αξιολόγηση του υφιστάμενου τρόπου ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών που σχετίζονται με προβληματικές συμπεριφορές, νοοτροπίες, στάσεις, αντιλήψεις και δυναμικές στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον.

Ο συντονιστής της ημερίδας δημοτικός σύμβουλος κα μέλος του ΔΣ του Ν.Π. κ Χρήστος Αλεξάκος εξηγεί ότι «επιπλέον, σκοπός της ημερίδας είναι η συμβολή της στη μείωση των ενδοοικογενειακών και ενδοσχολικών προστριβών, με έμφαση στον αμοιβαίο σεβασμό, στην κατανόηση και στη δημιουργία ενός οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος με περισσότερη αγάπη, εγγύτητα, επικοινωνία και αναγνώριση.» Προσθέτει δε ότι «επιστημονικό στόχο αποτελεί η εξεύρεση αποτελεσματικών μεθόδων και εργαλείων που θα κάνουν τα παιδιά κοινωνικά, εξωστρεφή, φιλικά, δημιουργικά, ανεξαρτητοποιημένα, με πίστη στον εαυτό τους και με στέρεη αυτογνωσία».

Η ημερίδα γίνεται σε συνεργασία με το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Σπουδών

Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Σπουδών

Το Κολλέγιο Ανθρωπιστικών Σπουδών-ICPS εξειδικεύεται αποκλειστικά στις επιστήμες που συνδέονται με την ανθρώπινη συμπεριφορά και δραστηριοποιείται από το 1989 στο χώρο της Ψυχολογίας, της Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας.
Λειτουργεί με άδεια από το Υπουργείο Παιδείας και συνεργάζεται με Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού προσφέροντας τα προγράμματά τους στην Ελλάδα. Σήμερα, προσφέρει προπτυχιακό και μεταπτυχιακά προγράμματα: B.Sc. Ψυχολογίας, M.Sc. Κλινικής Ψυχολογίας, M.Sc. Παιδοψυχολογίας, M.Sc. Ψυχολογίας της Υγείας, M.Sc. Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας σε συνεργασία με τα κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια του Central Lancashire και του Strathclyde.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.2) του ICPS είναι αδειοδοτημένο από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π και προσφέρει επαγγελματικά προγράμματα εξειδίκευσης σε συνεργασία με τους διεθνείς φορείς: BTEC - Edexcel, American Management Association, Corporate Coach U, European Association for Psychotherapy, σε τομείς όπως: η Συμβουλευτική, η Ψυχοθεραπεία, το Coaching, οι Μαθησιακές Δυσκολίες κ.α.

Η κληρονομιά του Κολλεγίου είναι πραγματικά μεγάλη, καθώς ιδρύθηκε από τρεις ακαδημαϊκούς, ανθρώπους του πνεύματος, οι οποίοι όχι μόνο πρωτοστάτησαν στην καθιέρωση των σχετικών επιστημών στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα με τη λειτουργία του πρώτου Μεταπτυχιακού Συμβουλευτικής/Ψυχοθεραπείας στη χώρα, αλλά συνέβαλαν με το ακατάπαυστο μεράκι τους στην εγκαθίδρυση επαγγελμάτων και στη διασύνδεση επαγγελματιών, μέσω της ίδρυσης ή συν-ίδρυσης οργανισμών. Ενδεικτικά κάποιες από αυτές: η Ελληνική Εταιρεία Συμβουλευτικής, η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Συμβουλευτικής, η Εθνική Εταιρεία Ψυχοθεραπείας Ελλάδος, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Προσωποκεντρικών Συμβούλων & Ψυχοθεραπευτών κ.α.

Αποστολή του κολλεγίου είναι να δημιουργεί ένα εκπαιδευτικό περιβάλλον, που να συμβάλλει καταλυτικά στην ανάπτυξη εκπαιδευομένων, με ακλόνητη πίστη στις ικανότητες και την προσωπικότητά τους.
Η επιτυχία του βασίζεται στην παροχή επιστημονικών γνώσεων και την ανάπτυξη επαγγελματικών δεξιοτήτων που θα τους κάνουν να ξεχωρίζουν στην αγορά εργασίας, αλλά και στην πολύπλευρη εξέλιξη της προσωπικότητάς τους.

Οι εισηγητές

Γεωργία Μπούρη, B.Sc., M.Sc., ECP
Η κ. Μπούρη Γεωργία είναι Κοινωνική Λειτουργός με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο «Φύλο και Νέα Εκπαιδευτικά και Εργασιακά Περιβάλλοντα στην Κοινωνία της Πληροφορίας» στην Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών της Προσχολικής Αγωγής και του Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εργάζεται σχεδόν 30 χρόνια σαν μάχιμη Κοινωνική Λειτουργός και Σύμβουλος με ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα αντιμετώπισης της ενδο-οικογενειακής και συντροφικής βίας και συνολικά της κακοποίησης σε όλες τις μορφές της. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Προσωποκεντρική Ψυχοθεραπεία. Είναι μέλος του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Κολλεγίου και Εκπαιδεύτρια στο Μεταπτυχιακό Συμβουλευτικής & Ψυχοθεραπείας του Κολλεγίου.

Κλεοπάτρα Καρνάκη, B.A., Pg.Dip., M.Ed.
Η κ. Καρνάκη Κλεοπάτρα είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Ειδική Αγωγή. Σχεδιάζει και εφαρμόζει εξατομικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες, διαταραχή ελλειμματικής προσοχής, προβλήματα συμπεριφοράς και νοητική στέρηση. Επίσης συντονίζει και συμμετέχει σε σεμινάρια, διαλέξεις και ομάδες γονέων σε συνεργασία με Δήμους της Αττικής. Έχει εξειδικευτεί στην Προσωποκεντρική Προσέγγιση και αποτελεί μέλος του Ακαδημαϊκού Προσωπικού του Κολλεγίου τα τελευταία 10 χρόνια ούσα Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας του Κολλεγίου.

Ειρήνη Καρακασίδου, B.Sc., M.Sc., Ph.D.
Η κ. Καρακασίδου Ειρήνη είναι Ψυχολόγος, διδάκτωρ Κλινικής Ψυχολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή της στην Συμπεριφοριστική και την Υπαρξιακή Ψυχοθεραπεία. Παράλληλα έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Αθλητική Ψυχολογία και συνεργάζεται με αθλητικούς συλλόγους και ομοσπονδίες, προσφέροντας υποστήριξη σε αθλητές, προπονητές και γονείς. Παράλληλα είναι η Υπεύθυνη της Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Σωματείου για τη Φροντίδα Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις.
Η κ. Καρακασίδου είναι Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS και διδάσκουσα μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.