ΣΠΑΡΤΗ. Είχε αποφασίσει να μην ξαναγυρίσει στο ΤΕΙ Σπάρτης, μετά από την απογοήτευσή του, αλλά όχι μόνο επέστρεψε αλλά αποκάλυψε ότι είχε (κι έχει) όνειρα «για αυτό το Σχολείο».

Σύσσωμη η κοινωνία της Σπάρτης και αρκετοί εκπρόσωποι της Λακωνικής Κοινωνίας ήταν παρόντες στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν προς τιμήν του ζεύγους Βαλιώτη η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το Τμήμα του ΤΕΙ Σπάρτης, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στο αμφιθέατρο Βαλιώτη του ΤΕΙ.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα και ο πρύτανης του ΤΕΙ κ. Κων/νος Τσούντας υποδέχθηκαν τον μεγάλο ευεργέτη Ευστάθιο Βαλιώτη, τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη τον Δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, τον εκπρόσωπο του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και εκπροσώπους δεκάδων αρχών, φορέων και συλλόγων της Σπάρτης και της Λακωνίας.

Σε μία λιτή τελετή τίμησαν τον Ευστάθιο Βαλιώτη και την οικογένειά του για την δωρεά του ΤΕΙ.
Ο δωρητής τόνισε ότι είναι απόλυτα πεπεισμένος ότι οι Έλληνες έχουν την δυνατότητα να πάνε μπροστά αρκεί να έχουν υψηλούς στόχους με τα πόδια στη γη.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδόμησης της κοινωνίας και δραστηριοποίησης των Ελλήνων σε όλους τους κλάδους του πνεύματος, της τέχνης, της τεχνολογίας, της παραγωγής κ.λ.π.

Απευθυνόμενος στους φοιτητές του ΤΕΙ, που ήταν παρόντες, τόνισε με έμφαση ότι πρέπει να «ρουφήξουν» τη γνώση και να βγουν γρήγορα στον στίβο της ζωής όπου εκεί όλα αποδεικνύεται ότι είναι σχετικά και μόνο όπλο είναι η γνώση και η θέληση τους.

Εμφανώς συγκινημένος, ο Ευστάθιος Βαλιώτης περιέγραψε σύντομα τη ζωή του και τα σημεία που θεωρεί σημαντικά για τον άνθρωπο που θέλει να προοδεύσει.

Το notospress.gr θα αφιερώσει, αύριο, αναλυτικό ρεπορτάζ από την εκδήλωση και την ομιλία του κ. Βαλιώτη στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ με φωτογραφίες και video.

Δείτε πιο κάτω το video που προβλήθηκε στην εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του Ευστάθιου και της οικογένειας Βαλιώτη.