«Το στοίχημα για την ειδική εκπαίδευση στη Λακωνία είναι η στέγαση των σχολείων εντός αστικού ιστού»

Επίσκεψη Αραχωβίτη στο ΕΕΕΕΚ Μυστρά Λακωνίας13-11-2017 12:19   

ΣΠΑΡΤΗ. Την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου  πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Βουλευτή Λακωνίας κ. Αραχωβίτη στο ΕΕΕΕΚ Μυστρά, όπου συναντήθηκε με την δ/ντρια  κ. Σωπιάδου, εκπαιδευτικούς και τον πρόεδρο του Συλλόγου γονέων π. Συμεών Παπαγεωργίου, με βασικό θέμα  τα προβλήματα λειτουργίας του σχολείου.

Η συζήτηση εστιάστηκε κυρίως στην ακαταλληλότητα των χώρων όπου στεγάζονται οι αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια του σχολείου και δευτερευόντως στην έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού. Οι χώροι είναι αρκετά μικροί για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες διδασκαλίας τόσο των 34 μαθητών που φοιτούν αυτή τη στιγμή στο ΕΕΕΕΚ Μυστρά όσο και των εκπαιδευτικών, ενώ δεν υπάρχει επαρκώς στεγασμένο προαύλιο  για τις βροχερές μέρες. Επίσης, τα εργαστήρια (εκτός της αίθουσας ηλεκτρονικών υπολογιστών η οποία είναι υποδειγματική), όπως το θερμοκήπιο, η αίθουσα ξυλογλυπτικής και ζαχαροπλαστικής χρειάζονται μεγαλύτερους χώρους και επιπλέον εξοπλισμό.

Ο κ. Αραχωβίτης, αφού ενημερώθηκε για τα παραπάνω προβλήματα δεσμεύτηκε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση καλυτέρευσης των συνθηκών διδασκαλίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, τόσο για το ΕΕΕΚ που επισκέφθηκε όσο και για το ειδικό σχολείο της Α’/θμιας το οποίο αντιμετωπίζει εξίσου σημαντικά προβλήματα. Το στοίχημα, ωστόσο, αυτή τη στιγμή για την ειδική εκπαίδευση στη Λακωνία είναι η στέγαση των σχολείων σε εγκαταστάσεις σύγχρονες εντός του αστικού ιστού.

«Για την αναγνώριση του δικαιώματος της παροχής ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση των παιδιών με αναπηρία ή ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά και ουσιαστικά βήματα, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά. Ήδη, πέρυσι και φέτος,  σε συνθήκες κρίσης, έχουν ιδρυθεί 34 νέα σχολεία ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ενώ, ειδικά φέτος, λειτουργούν όλα τα σχολεία με το απαραίτητο εκπαιδευτικό και ειδικό βοηθητικό προσωπικό», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας

 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ