ΣΚΑΛΑ. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη ο 35ος Μαραθώνιος της Αθήνας χθες Κυριακή 12 Νοεμβρίου με 51.000 συμμετοχές που κλήθηκαν να καλύψουν τα 42.195 χιλιόμετρα της αυθεντικής μαραθώνιας διαδρομής. Παράλληλα με την κύρια διαδρομή εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν στον αγώνα των 10 και των 5 χιλιομέτρων που διοργανώνεται όπως και ο Κλασσικός Μαραθώνιος στη μνήμη του Γρηγορίου Λαμπράκη.

Ο κλασσικός Μαραθώνιος της Αθήνας έχει ενταθεί στο Ολυμπιακό πρόγραμμα από το 1896 όταν ξεκίνησε εκ νέου η διοργάνωσή τους. Λαμπαδηδρόμος στη φετινή διοργάνωση ήταν ο Δήμαρχος Ευρώτα Γιάννης Γρυπιώτης σαν Δήμαρχος της Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας των Σπορ. Το Σάββατο το πρωί λοιπόν συμμετείχε στο ταξίδι της φλόγας από τον αρχαιολογικό Χώρο του Μαραθώνα όπου και πραγματοποιήθηκε η Τελετή αφής της έως την αφετηρία του αγώνα. Το βωμό φέτος άναψε η Μαίρη Κεϊτάνι από την Κένυα που κέρδισε τον Μαραθώνιο του Λονδίνου σημειώνοντας νέο παγκόσμιο ρεκόρ στις γυναίκες και αναδείχθηκε κορυφαία μαραθωνοδρόμος για το 2017.

Τις φωτογραφίες από αυτή την μοναδική εμπειρία του ο Δήμαρχος Ευρώτα συνοδεύει στο facebook με ένα κείμενο με πολλαπλά μηνύματα και αποδέκτες:
«Και στην εμπειρία της Λαμπαδηδρομίας στην τελετή έναρξης του Μαραθωνίου της Αθήνας λοιπόν .... με την πρωταθλήτρια στα 800 μ Γιαννόπουλου φέραμε την φλόγα και την παραδώσαμε στην Ολυμπιονίκη μαραθωνίου από την Κένυα !!! Μαραθώνιος λοιπόν για να τιμήσουμε για τελευταία φορά ..... μετρώντας ανάποδα ..... τον χρόνο ....Μαραθώνιος και στην ζωή μας γιατί πάντα τρέχουμε για να φτάσουμε!!!! Μαραθώνιος για .... την πορεία αυτών των 10 χρονών που θα κλείσουμε !!!!Ευχαριστώ τον φίλο Sotiris Kyranakos και τον αδερφό Stavros Milionis».