ΣΠΑΡΤΗ. Μια πολύ μεγάλη επένδυση στο χώρο της τυποποίησης ελιάς και ελαιολάδου πραγματοποιεί στην περιοχή της Λακωνίας ο Λάκωνας Ομογενής Ευστάθιος Βαλιώτης.

Πρόκειται για μια πρότυπη υπερσύγχρονη μονάδα τυποποίησης με τεχνικές προδιαγραφές υψηλής κλίμακας που αναπτύσσεται σε 7.700 τ.μ. στεγασμένων χώρων και 2.000 τμ.μ. εξωτερικών χώρων αποθήκευσης. Η μονάδα έχει τη δυνατότητα δεξαμενισμού άνω των 4.000 τόνων ελαιολάδου και άνω των 4.000 τόνων ελιάς ενώ διαθέτει 2 γραμμές ελαιοτριβείου επεξεργασίας 6.000 κιλών ελαιοκάρπου ανά ώρα και 2 γραμμές επεξεργασίας, τυποποίησης και συσκευασίας ελιάς δυναμικότητας 20 τόνων ανά βάρδια.

Το εργοστάσιο Sparta Gourmet που βρίσκεται στην Τραπεζοντή έχει τη δυνατότητα εξαγωγής άριστης ποιότητας ελαιολάδου μέσω πρωτοποριακής μεθόδου μάλαξης ταχυθερμαντήρα contherm της Alfa Laval- Υψηλή Συγκέντρωση Πολυφαινόλων. Στόχος της επένδυσης είναι η ανάδειξη του Λακωνικού Ελαιολάδου και της Ελιάς στις διεθνείς αγορές.

Το εργοστάσιο Sparta Gourmet μπορεί να απορροφήσει το βασικότερο παραγόμενο προϊόν της Λακωνίας και να προσφέρει δεκάδες θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία αναδιανέμοντας με αυτόν τον τρόπο πόρους στην τοπική αγορά και την παραγωγή. Παράλληλα, φιλοδοξεί να στηρίξει την παραγωγή για την ποσοτική και ποιοτική της βελτίωση μέσα από ενημέρωση, εκπαίδευση και πληροφόρηση.

Τα εγκαίνια του πρότυπου αυτού εργοστασίου θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 16.00 στο χώρο του, στο 9ο χιλιόμετρο Ε.Ο. Σπάρτης-Γυθείου.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου τιμά το ζεύγος Βαλιώτη
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και το Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμήν των δωρητών του «Βαλιωτείου Συγκροτήματος» του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου κ.κ. Ευσταθίου & Ματίνας Βαλιώτη για τη συνεχή προσφορά τους στη Λακωνία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 17.30 στο Αμφιθέατρο «Βαλιώτη» του Τ.Ε.Ι. Πελοποννήσου, Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών-Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. (έδρα Σπάρτη).