ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης και το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Τριγωνο γονέα-παιδιού-εκπαιδευτικού. Αναγνώριση και αξιολόγηση του τρόπου ανατροφής και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον».

Σκοπός της επιστημονικής αυτής ημερίδας είναι η αναγνώριση και αξιολόγηση του υφιστάμενου τρόπου ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών που σχετίζονται με προβληματικές συμπεριφορές, νοοτροπίες, στάσεις, αντιλήψεις και δυναμικές στο οικογενειακό και σχολικό περιβάλλον. Επιπλέον, σκοπός της ημερίδας είναι η συμβολή της στη μείωση των ενδοοικογενειακών και ενδοσχολικών προστριβών, με έμφαση στον αμοιβαίο σεβασμό, στην κατανόηση και στη δημιουργία ενός οικογενειακού και σχολικού περιβάλλοντος με περισσότερη αγάπη, εγγύτητα, επικοινωνία και αναγνώριση. Επιστημονικό στόχο αποτελεί η εξεύρεση αποτελεσματικών μεθόδων και εργαλείων που θα κάνουν τα παιδιά κοινωνικά, εξωστρεφή, φιλικά, δημιουργικά, ανεξαρτητοποιημένα, με πίστη στον εαυτό τους και με στέρεη αυτογνωσία.

Ομιλητές:
-Γεωργία Μπούρη, MSc, Κοινωνική Λειτουργός, Προϊσταμένη Δήμου Αθηναίων, Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας.
-Dr. Ειρήνη Καρακασίδου, Κλινική Ψυχολόγος, Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS.
-Κλεοπάρτα Καρνάκη, Msc, Ψυχολόγος, Ειδική παιδαγωγός, Καθηγήτρια στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Παιδοψυχολογίας Κολλεγίου Ανθρωπιστικών Επιστημών ICPS.

Την εκδήλωση συντονίζει ο Χρήστος Αλεξάκος, MSc, MA. Δημοτικό Σύμβουλος Δήμου Σπάρτης.

Η Ημερίδα που απευθύνεται κύρια σε γονείς και μελλοντικούς γονείς, σε εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς αλλά και σε γιαγιάδες και παππούδες, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου Μενελαϊον στη Σπάρτη.