ΔΑΦΝΙ. Συνελήφθη, χθες 8.11.2017 το βράδυ, στη Σπάρτη Λακωνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης και του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα, 53χρονος ημεδαπός, γεννημένος στο εξωτερικό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία ηλικιωμένης ημεδαπής και εμπρησμό.
Ειδικότερα, προχθές 7.11.2017 το πρωί, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Ευρώτα Λακωνίας, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στην οικία του 53χρονου και της ηλικιωμένης, όπου μετά την κατάσβεσή της, βρέθηκε νεκρή η ηλικιωμένη έχοντας εγκαύματα στο σώμα της.

Όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, την πυρκαγιά στην οικία, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο της ηλικιωμένης, την προκάλεσε ο 53χρονος, ανιψιός της, ο οποίος εντοπίσθηκε και συνελήφθη.

Οι πληροφορίες του notospress.gr είναι ανατριχιαστικές αφού ο δράστης φέρεται να αγόρασε αναπτήρες από κατάστημα της περιοχής, έβαλε φωτιά στο στρώμα της γερόντισσας που κοιμόταν και σφήνωσε στην πόρτα του δωματίου μια καρέκλα για να μην μπορεί να βγει το θύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης (Κ.Η.) της αποτρόπαιης αυτής πράξης από την στιγμή που συνελήφθη παρουσιάζει απώλεια μνήμης από την στιγμή που αγόρασε τους αναπτήρες μέχρι την στιγμή που βρέθηκε η νεκρή γερόντισσα. Όπως αποδεικνύεται η φωτιά δεν προήλθε από το καντήλι.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης.

Φωτο αρχείου