"Με θλίψη, πληροφορήθηκα σήμερα 8 Νοεμβρίου 2017, εορτή των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, την εκδημία του πολυσεβάστου Μητροπολίτη Μάνης κυρού Χρυσοστόμου.

Η αιφνίδια απώλεια του Μητροπολίτη προκάλεσε βαθιά συγκίνηση σε όλους μας, σε εμένα προσωπικά, στους Λάκωνες και τους Μανιάτες.

Ο αείμνηστος ποιμενάρχης από το 1996 που ανέλαβε το πηδάλιο της Μητρόπολης Γυθείου και Οιτύλου, η οποία το 2010 με δικές του ενέργειες μετονομάστηκε σε Μητρόπολη Μάνης, επιτέλεσε σπουδαίο ιερατικό και φιλανθρωπικό έργο και υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός, καθώς σε όλη τη διάρκεια της ποιμαντορίας του, απέδειξε την αγάπη του προς την Λακωνία και την πατρίδα μας.

Με την εκδημία του αειμνήστου Μητροπολίτη το ποίμνιο της Μάνης στερείται έναν επιφανή Ιεράρχη, που υπήρξε ιδιαίτερα γνωστός σε όλους μας για το εκκλησιαστικό του ήθος, την ευλάβεια και την στήριξή του προς τους πιστούς και τους αναξιοπαθούντες.

Για όλα αυτά, του είμαστε βαθιά ευγνώμονες και πιστεύω ότι η παρακαταθήκη που καταλείπει θα γραφεί στις σελίδες της εκκλησιαστικής ιστορίας με λαμπρά γράμματα".