Στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αρεοπόλεως Μάνης και ενώ τελούσε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εκοιμήθη σήμερα ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος.

Την ώρα ακριβώς που άρχισε να ψάλλει το «Πιστεύω» και ενώ το εκκλησίασμα επαναλάμβανε αποσύρθηκε από την Ωραία Πύλη στην Αγία Τράπεζα όπου και κατέρρευσε-κατέληξε.

Ο Μακαριστός Χρυσόστομος διακρίθηκε ως Μανιατολάτρης αφού ανέδειξε τον τόπο της ποιμαντορίας του και σε ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος βίσκεται καθ'οδόν προς την Αρεόπολη από τα Νιάτα όπου χοροστάτησε σήμερα στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος) Κορακίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933.
Σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε το πτυχίο του το 1957.
Διάκονος χειροτονήθηκε το 1960 και Πρεσβύτερος το 1966. Από το έτος 1958 έως το 1963 διετέλεσε καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, και από το 1969 Γραμματέας και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου.
Από το 1966 έως και την εκλογή του διακόνησε ως προϊστάμενος του ιστορικού Ι.Ν. Αγίας Ειρήνης στην οδό Αιόλου στην Αθήνα για την ανακαίνιση μάλιστα του οποίου συντέλεσε τα μέγιστα.
Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου χειροτονήθηκε στις 6-10-1996.
Ύστερα από πρότασή η Ιερά Μητρόπολη, με απόφαση της Ιεραρχίας έλαβε τον παλιό τίτλο που κατείχε από το 90 έως το 1846 την 7η Σεπτεμβρίου του 2010, μετονομάστηκε δηλαδή σε Ι.Μητρόπολη Μάνης.

Λίγους μήνες νωρίτερα, ο Δήμος Ανατολικής Μάνης ανακήρυξε τον Μακαριστό Χρυσόστομο σε Επίτιμο Δημότη.