Οι συντάκτες του notospress.gr αλιεύουν σχόλια από το facebook:

Σωτήρης Ροϊνός, πρόεδρος ΟΕΒΕΛ
Εκτός από το να εμφανίζονται κάποιοι ως «εξοργισμένοι» (και μαζί μ' αυτούς και τα «παπαγαλάκια» τους), καλό είναι να αναφέρονται και στην ταμπακιέρα!..

Άβα Μπουλούμπαση, αρχιτέκτων
Μια ερώτηση προς τους συμπατριώτες Λάκωνες, και ειδικά προς τον κ. Δήμαρχο. Αυτή η νέα διοργάνωση "SPARTAN RACE" εντάσσεται στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης και για ποιον ακριβώς λόγο; Γιατί διοργανώνεται από ξένη εταιρία; Τι θέλει να προβάλει και τι προωθεί; Και πώς γίνεται και ΟΛΕΣ μα ΟΛΕΣ οι εκδηλώσεις της πόλης να έχουν επίκεντρο την πολεμική πλευρά των αρχαίων Σπαρτιατών;... Το αυγό του φιδιού επωάζεται με πολλούς τρόπους, ακόμη και με προμετωπίδα την "τουριστική προβολή" ή την "τόνωση της αγοράς", ή κάνω λάθος;
H δήθεν τόνωση της τοπικής οικονομίας-που θα μπορούσε να γίνει με ποιο αξιοπρεπή τρόπο, δεν μπορεί να διαστρεβλώνει την ιστορία μας , να υποβιβάζει τον πολιτισμό μας , ακόμη και την αισθητική της πόλης μας ...
H ιστορία στην υπηρεσία της Showbiz...


Γιώργος Γιαξόγλου, μέλος ΔΣ Νομικού Προσώπου Πολιτισμού Δ. Σπάρτης
(Το Spartan Race) είναι σίγουρο ότι δεν αποτελεί πολιτιστική εκδήλωση για δύο λόγους. Ο ένας είναι ότι το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού δεν εμπλέκεται στην όλη διαδικασία και ο άλλος είναι ότι δεν συνεισφέρει στη πολιτιστική παιδεία των συνδημοτών. Η άποψή μου είναι ότι πρόκειται για μία εμπορική εκδήλωση που εκμεταλλευόμενη το όνομα ΣΠΑΡΤΗ, έχει σαν στόχο το κέρδος και μόνο.
Και εκείνο το This is Sparta μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι είναι;


Ποτούλα Πασχαλίδη, αρθρογράφος
Όχι και πολιτιστικό γεγονός (το Spartan Race) . Ένα παιγνίδι είναι που εμπορεύεται το όνομα της Σπάρτης χωρίς η Σπάρτη να εισπράττει όταν γίνεται στις άλλες χώρες. Τούτη τη φορά τουλάχιστον θα... πέσουν κάποια χρήματα στην τοπική κοινωνία. Μη ζητάμε και πιο πολλά. Δεν το σηκώνει η εποχή.
Η τόνωση είναι προσωρινή, το ξέρω. Τι να πω; Μέχρι εκεί φτάνουν οι σημερινοί.. αρμόδιοι.

Bασίλης Σακκάς, στιχουργός
Για όποιον ελαφριά την καρδιά αλλά και την σκέψη νιώθει πως ο κόσμος χάλασε επειδή η τηλεόραση έχει μια μανία να πιτσιλάει με αίμα τις οθόνες μας θέλω πολύ ταπεινά να του εκφράσω την οπτική μου γωνία.
Από την αρχαιότητα η βία και η κακία ήταν φανερή, ώρες - ώρες γίνεται ακατανόητη και δείχνει ανέλπιστα αδιόρθωτη. Όμως ή τέχνη την παρατηρεί όπως την παρατηρεί ο Θεός. Σαν ένα παιδί που έχασε τον δρόμο του και πατάει ανάμεσα στην ανθρώπινη υπόσταση και την ζωώδη άβυσσο. Ψάχνει τον τρόπο να την επαναφέρει μέσα από τα επιχειρήματα στην ελεύθερη βούληση. Καμία πίεση, καμία επέμβαση. Η αλήθεια όμως είναι πως η καλοψυχία επικρατεί καθημερινά ασχέτως με το αν δεν επιλέγουμε να την δούμε. Είναι εκεί.
Τέλος, έχω να σου πω: την στιγμή που θα πιστέψεις πως ο κόσμος χάλασε.... δυστυχώς εκεί είναι που αρχίζεις να χαλάς λίγο - λίγο εσύ. Γι' αυτό πάρτ' αλλιώς... αλλιώς... αλλιώς... Λίγο ακόμη... Όπα. ΚΑΛΟΣ.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr