ΣΠΑΡΤΗ. Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν στα τοπικά ΜΜΕ οι διοργανωτές του Spartan Race και ο Δήμος Σπάρτης, ενόψει του αγώνα που ξεκινά το Σάββατο.
Κατά τη συνέντευξη έγινε γνωστό ότι για την επιτυχία του αγώνα συνεργάστηκαν η Αρχαιολογική Υπηρεσία, το Νοσοκομείο Σπάρτης, η Αστυνομία, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ο Ερυθρός Σταυρός, η Λέσχη Φωτογραφίας και πολλοί εθελοντές.
Ο αγώνας ξεκινά μέσα από την πόλη, στο άγαλμα του Λεωνίδα, ανεβαίνει και περνά μέσα από την Αρχαία Σπάρτη, εισέρχεται στον Ευρώτα, περνά απέναντι στην περιοχή Αφισσού και καταλήγει στον αρχαιολογικό χώρο του Μενελαϊον.

Αξιοσημείωτο είναι ότι υπήρξε παραχώρηση από δημότες των ιδιοκτησιών τους απ’ όπου περνούν οι διαδρομές του αγώνα.

Σύμφωνα με όσα τόνισαν οι εκπρόσωποι της διοργάνωσης ο αγώνας χρειάστηκε 4 χρόνια διαπραγματεύσεων για να γίνει. Αν και υπάρχουν προβλήματα τόσο στις υποδομές όσο και τεχνικής φύσεως όπως και επικοινωνίας, όλα δείχνουν ότι είναι ένας αγώνας εμβληματικός που τα επόμενα χρόνια να αναπτυχθεί ακόμα καλύτερα με στόχο την αύξηση των συμμετοχών

Φέτος 2000 αθλητές θα λάβουν μέρος, οι οποίοι προέρχονται από 30 χώρες. Ανάμεσά τους 1000 Έλληνες και 15 Σπαρτιάτες. Σπαρτιάτες που θέλουν να λάβουν μέρος δωρεάν μπορούν να το δηλώσουν άμεσα.

Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αποτελεί δε ένα σημαντικό επίτευγμα τόνισαν οι διοργανωτές εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια η Σπάρτη θα γίνει προορισμός για όλους τους αθλητές του Spartan Race ανά τον κόσμο. Εύχονται δε ο αγώνας να γίνει τόσο αγαπητός όσο και το Σπάρταθλον.

Κάποια ενδιαφέροντα σημεία από την συνέντευξη είναι:
- Η διαδρομή του αγώνα δεν ανακοινώνεται ποτέ.
- 5.000.000 χρήστες των social media θα ακολουθούν την Σπάρτη.
- Τα ΜΜΕ της Σπάρτης θα λάβουν διαπίστευση για την προβολή του αγώνα.
- Καλόν είναι οι Σπαρτιάτες το διήμερο του αγώνα να μην κινούνται με αυτοκίνητα κοντά στις διαδρομές του αγώνα και τους χώρους των εκδηλώσεων.
- Οι κλίνες της πόλης καλύπτουν οριακά τις ανάγκες.
- Στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχουν πακέτα παροχών και προσφορών προς τους αθλητές από τους ίδιους τους επαγγελματίες της πόλης.
- Το 66% των αθλητών είναι από το εξωτερικό.
- Δεν θα γίνει "λευκή νύκτα" το Σάββατο αλλά παράταση ωραρίου έως τις 9 το βράδυ.
- Τα καταστήματα ανοικτά την Κυριακή 11-5.
- Με κάρτα των 5€ οι επισκέπτες μπορούν αν επισκεφθούν όλα τα δημοτικά μουσεία της Σπάρτης.