Το Spartan φέρνει περισσότερους από 2.000 αθλητές στη Σπάρτη για έναν ιστορικό αγώνα εμποδίων –
Ταξιδεύοντας πίσω στο σημείο όπου ξεκίνησαν όλα

Αγωνιζόμενοι από περισσότερες από 30 χώρες αποτίουν φόρο τιμής στον βασιλιά Λεωνίδα κατά τη διάρκεια του επικού «Trifecta» το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου 2017

Περισσότεροι από 2.000 αθλητές θα παρευρεθούν στη Σπάρτη, το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου για τον ιστορικό αγώνα "Trifecta" του Spartan στον τόπο που ενέπνευσε αυτόν τον αγώνα εμποδίων και αντοχής. Με φόντο τα ποτάμια, τα βουνά και τα αρχαία μνημεία της Σπάρτης, ο εναρκτήριος αγώνας θα φέρει πολλά διαφορετικά εμπόδια στη θρυλική πόλη, προσελκύοντας συμμετέχοντες από περισσότερες από 30 χώρες του κόσμου.

«Ο Σπαρτιάτικος τρόπος ζωής είναι χτισμένος πάνω στις θεμελιώδεις αρχές της αρχαίας Σπάρτης και έχουμε την τιμή να διοργανώσουμε αυτό το ιστορικό γεγονός στην πόλη όπου ξεκίνησαν όλα», δήλωσε ο Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Spartan, Joe De Sena. «Είναι συγκλονιστικό να βλέπουμε τόσους αθλητές από όλο τον κόσμο να συναντώνται με αφορμή αυτόν τον αγώνα και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την πόλη της Σπάρτης για τη φιλοξενία και τη συνεργασία τους στην πραγματοποίηση του. Οι Spartans θα ξαναγεννηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο, Aroo!»

Η ελίτ των αθλητών που συναγωνίζονται στις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου περιλαμβάνει τις Alyssa Hawley (ΗΠΑ) και Faye Stenning (Καναδάς) που κατέλαβαν την τρίτη και τέταρτη θέση των γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Spartan 2017, μαζί με τον pro Isiah Vidal (ΗΠΑ), καθώς και αθλητές που έχουν καταλάβει θέσεις βάθρου στο Spartan European circuit, μεταξύ των οποίων οι Agatha Pietroszeck (Πολωνία), Federica Cerrutti (Ιταλία), Farid Ben Maacha (Γαλλία), Miguel Labranche (Γαλλία). Μαζί με την ελίτ των αθλητών, αγωνιζόμενοι όλων των ηλικιών και επίπεδου δεξιοτήτων θα διαγωνιστούν στην κατηγορία open.

Μεταξύ των χιλιάδων αγωνιζόμενων, σχεδόν 500 άτομα θα προσπαθήσουν να κερδίσουν ένα Trifecta συμπληρώνοντας και τις τρεις κούρσες του Σαββατοκύριακου, οι οποίες περιλαμβάνουν: "Sprint" (5-8 χιλιομέτρων / 20+ εμπόδια) "Super" (13+ χιλιομέτρων / 25+ εμπόδια) και "Beast" (20+ χιλιομέτρων / 30+ εμπόδια).

Στο πρώτο Spartan Race που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αυτό το Σαββατοκύριακο, περισσότεροι από 1.000 Έλληνες θα έρθουν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με τη δύσκολη κούρσα εμποδίων αυτού του απαιτητικού αγώνα. Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορική σημασία του αγώνα, ένα ειδικό μετάλλιο θα απονεμηθεί σε κάθε αγωνιζόμενο που θα περάσει τη γραμμή τερματισμού.

«Αυτό το μοναδικό γεγονός δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς τη πολύτιμη βοήθεια του Δήμου Σπάρτης, ο οποίος αξιοποιεί όλους τους πόρους του για να βοηθήσει στην υποδοχή αθλητών από όλο τον κόσμο και ταυτόχρονα, καταδεικνύει την ιστορία και την υπερηφάνεια της Σπάρτης», σημειώνεαι σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Σπάρτης που ενημερώνει ότι στους αγώνες θα είναι παρόντες εθελοντές και περισσότεροι από 100 φοιτητές του Τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου με έδρα τη Σπάρτη.

Πρόγραμμα Αγώνων:
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διοργανώνονται 3 αγώνες.

Το Σάββατο στις 09:00 θα ξεκινήσει το Beast με την Elite κατηγορία
Οι πρώτοι αθλητές αναμένεται να τερματίσουν περίπου στις 11:30 και οι τελευταίοι στις 17:30.
Οι απονομή των μεταλλίων θα γίνει στις 20:30 στο άγαλμα του Λεωνίδα.

Την Κυριακή στις 09:00 θα ξεκινήσει το Super και στις 13:00 το Sprint.
Η απονομή των μεταλλίων θα γίνει στις 14:30 στο άγαλμα του Λεωνίδα.
O χώρος του φεστιβάλ στο άγαλμα του Λεωνίδα θα λειτουργεί από τις 8:00 έως τις 18:00

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα spartanrace.gr

ABOUT SPARTAN RACE, INC.
Spartan Race is the world’s largest obstacle race and endurance brand, and the first in-sport to feature timing and global rankings. With more than 200 events across more than 30 countries in 2017, Spartan Race will attract more than one million global participants offering open heats for all fitness levels, along with competitive and elite heats. The Spartan Race lifestyle boasts a community of more than five million passionate social media followers, health and wellness products, training and nutrition programs, and a popular NBC television series, which has made obstacle racing one of the fastest growing sports in the world. Spartan Race events feature races at three distances, 5+KM/20+ Obstacle “Sprint,” 13+ KM/25+ Obstacle “Super” and 20+ KM/30+ Obstacle “Beast,” culminating in the Reebok Spartan Race World Championship in Lake Tahoe, Calif. Visit http://www.spartan.com for more information and registration.

MEDIA CONTACTS:
Olivier Castelli, +33 680 07 32 54, olivier.castelli@spcge.com
Jonathan Fine, +1 781.248.3963, jonathanf@spartan.com