Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Αφού όλα τα αντιπολιτευτικά σενάρια της ΝΔ διαψεύστηκαν, κυριολεκτικά ξέφτησαν στην πράξη, εγκαινιάζει η Αξιωματική Αντιπολίτευση ένα νέο πεδίο αντιπαράθεσης, αυτό που λέμε «Νόμος και Τάξη». Την μία ημέρα ο κύριος Μητσοτάκης συγχαίρει την Ελληνική Αστυνομία (την «δική» της Αστυνομία) για τις επιτυχίες της και την επόμενη την καταγγέλλει ότι «ανασφάλεια, ανομία και εγκληματικότητα κυριαρχούν στη Χώρα». Την μία ημέρα η Αστυνομία εκτός της υπόθεσης Λεμπιδάκη, συλλαμβάνει τον 29 – χρόνο τρομοκράτη, τον δολοφόνο του Ζαφειρόπουλου και είναι κοντά στη σύλληψη του δολοφόνου της 32 – χρόνης. Την επόμενη η ΝΔ καταθέτει ερώτηση στη Βουλή καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση για «ανασφάλεια, ανομία και εγκληματικότητα που κυριαρχούν στη Χώρα». Αν αυτό δεν είναι vertigo, τι είναι;

Τελικά η ΝΔ έχει σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα. Αφορούν κυρίως στην ιδεολογική της ταυτότητα έως και την αποδοχή του «Αρχηγού – Να με λες … Πρόεδρο». Αυτά επιβεβαιώνονται από την διαγραφή Παπακώστα, την καρατόμηση Κικίλια, την υπόθεση Αυγενάκη, την συσχέτιση Μητσοτάκη – Siemens, το μανιφέστο Μειμαράκη. Ανέκαθεν, ο εκάστοτε αρχηγός της ΝΔ προσπαθούσε εκτός της δικής του «ομάδας», να δώσει και τα δικά του ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα. Από το «μεσαίο χώρο» του Κώστα Καραμανλή έως την ακροδεξιά του Αντώνη Σαμαρά. Τελικά η ΝΔ έγινε όλα αυτά μαζί, λίγο από όλα, συν αυτό που εκφράζει δημόσια σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης. Να μην ντρέπεται να λέει ότι είναι Δεξιά. Μάλιστα. Εκεί ακριβώς είναι που υπάρχουν αντιρρήσεις και ανυπέρβλητα εσωκομματικά προβλήματα για τον κύριο Μητσοτάκη.

«Διαφωνίες» ανακαλύπτουν ΤΑ ΝΕΑ στην πρόσφατη απόφαση του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και τις διατυπώνει για λογαριασμό του. Πρώτον, «το μνημόνιο δεν είναι ιδιοκτησία μας». Αυτό έλειπε … Δεύτερο, «Η πολιτική μας (ΣΥΡΙΖΑ), χρειάζεται να αναζητά συνεχώς και πάντα τις αναγκαίες ρωγμές που θα αποδυναμώνουν τις μνημονιακές δεσμεύσεις». Δηλαδή «κοινωνικό μέρισμα η …απάντηση!». Και τρίτο, «επαναφορά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στις αφετηριακές θέσεις του κόμματος, αυτές που συνέβαλλαν στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης του Ελληνικού Λαού προς στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Για αυτό χρειάζεται άρση του γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά για τις ευάλωτες ομάδες, κύριε Μουζάλα».

Δεν νομίζω ότι υπάρχει Έλληνας πολίτης που έχει αντίρρηση σε όλα αυτά. Εκείνο όμως που αποκαλύπτεται είναι η διαφορετικότητα από τα εσωκομματικά της ΝΔ. Αυτό σημαίνει απλά πως ο ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από το τεράστιο Κυβερνητικό του έργο, δεν έχει χάσει την ψυχή του. Έχει μπούσουλα, έχει όραμα, έχει στρατηγική, έχει πολιτική πρόταση για την Ελλάδα. Όλα αυτά με αριστερό πρόσημο. Έχει κόμμα, έχει και Αρχηγό. Τον Αλέξη Τσίπρα. Για το λόγο αυτό έχει την δυνατότητα να αξιολογεί την δράση του και να ασκεί στο εσωτερικό του αλλά και προς την Κυβέρνηση δημιουργική κριτική. Και όπως λέει και ο «δικός» μας Νίκος Σκορίνης, «στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και ο Πρωθυπουργός δέχεται κριτική».

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr