ΛΑΚΩΝΙΑ. Έχουν περάσει σχεδόν τέσσερις μήνες από τότε που η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας ζήτησε, με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να δοθεί στη δημοσιότητα η μελέτη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου με τα νέα προϊόντα – καλλιέργειες για τη Βιολογική Γεωργία. Με σχετική ανακοίνωσή της η Ένωση καταγγέλλει ότι το Υπουργείο δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημά τους ακόμη γιατί θεωρεί τη μελέτη «κρατικό μυστικό» και θέλει «τους αγρότες στο σκοτάδι» για να εφαρμόσει «ό,τι θέλει»!

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας καλεί Βιοκαλλιεργητές, αγρότες και ΜΜΕ να αναδημοσιεύσουν τη μελέτη που «κρύβει» το Υπουργείο δίνοντας ιδιαίτερη «προσοχή στα ποσά της ενίσχυσης (επιμέρους και στο σύνολο) και να είναι έτοιμοι για αντιδράσεις» γιατί, όπως εκτιμούν, «θα ζήσουμε μια από τα ίδια».

«Δεν θέλουν και δεν ξεκαθαρίζουν τι ποσά έχουν απομείνει. Απλά εμείς θυμίζουμε δηλώσεις του Υπουργού και του Αναπληρωτή Υπουργού, ότι το ποσό το αρχικό για Βιολογική Γεωργία και Κτηνοτροφία, ήταν 430 εκατομμύρια. Έχουν δεσμεύσει 230 εκατομμύρια για την περιβόητη Natura, από ότι λένε θέλουν και 200 εκατομμύρια για τη Βιολογική Κτηνοτροφία, έχουν ανειλημμένες υποχρεώσεις του προηγούμενου προγράμματος για όλες τις δράσεις των Αγροπεριβαλλοντικών των ετών 2015-2016 και πάει λέγοντας. Την ίδια ώρα κάποιοι «σύμβουλοι» ετοιμάζονται για να μοιράσουν υποσχέσεις και ενισχύσεις.
Είδομεν!»,
καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας.