ΣΠΑΡΤΗ.Το Spartan Race είναι γεγονός για την Σπάρτη. Το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Νοεμβρίου ο πολυαναμενόμενος αγώνας πρόκειται να εξελιχθεί με τη συμμετοχή συνολικά 2.000 αθλητών και συνοδών. Ευχή όλων είναι η πόλη της Σπάρτης να υποδεχθεί και να αξιοποιήσει τον αγώνα και την ευκαιρία.

Οι δυνάμεις της πόλης πρέπει να είναι ενωμένες και συντονισμένες προκειμένου οι υπηρεσίες και η φιλοξενία να αποτελέσει διαβατήριο για την έλευση επισκεπτών και φίλων της Σπάρτης και μετά τον αγώνα.

Και αν οι Σπαρτιάτες διακατέχονται από άγχος για την επιτυχία οι Σπαρτιάτες της ομογένειας δηλώνουν χαρούμενοι και υπερήφανοι που ο διεθνούς φήμης αγώνας γίνεται στην Σπάρτη. Άλλωστε είναι αυτοί που πριν από χρόνια έβαλαν την υπόθεση της τέλεσης του Spartan Race σε μια σειρά και έπεισαν τόσο τους εμπνευστές όσο και τους διευθυντές της διοργάνωσης να επιλέξουν και τη Σπάρτη για την τέλεσή του.

Το notospress.gr έψαξε τους φυσικούς αλλά και ηθικούς αυτουργούς της τέλεσης του αγώνα στη Σπάρτη, τους Σπαρτιάτες Ομογενείς του Καναδά.
Όπως θα ακούσετε στην αποκλειστική συνέντευξη ο κ. Γιάννης Χριστόπουλος, πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Ontario Canada αναφέρεται στις πρώτες στιγμές, τότε που με πρόταση του έλληνα ομογενή και φιλοσπαρτιάτη Γιάννη Φραγκιαδάκη η Ομοσπονδία πρότεινε στην ηγεσία του Spartan Race να έρθει ο αγώνας και στη Σπάρτη.
«Ήταν αδιανόητο για εμάς ένας αγώνας που αναφέρεται στη Σπάρτη να μην γίνεται και στη Σπάρτη» θα πουν και θα τονίσουν χαρακτηριστικά: «οι αρχαίοι πολεμιστές που βλέπαμε να περιβάλουν τον αγώνα κρατούσαν την ασπίδα της Λακεδαίμονος ανάποδα, και το Λ έδειχνε σαν V της νίκης. Έπρεπε πάση θυσία ο αγώνας να έρθει στη Σπάρτη. Ξεκινήσαμε την προσπάθεια και σήμερα είμαστε χαρούμενοι που και η Σπάρτη κατόρθωσε να κάνει τον αγώνα…»
Ο κ. Χριστόπουλος, που κατάγεται από το Ξηροκάμπι, μας έστειλε και όλη την, πολυσέλιδη, αλληλογραφία, με την Διοίκηση του Spartan Race.
Aκούστε την άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη του Γιάννη Χριστόπουλου και του Γιάννη Φραγκιαδάκη στον Ηλία Μπόνο