Πρόσφατα άλλη μία ομάδα ορειβατών από την Ιταλία διέσχισε επιτυχώς το περιβόητο μονοπάτι του Ταϋγέτου, γνωστό με την ονομασία «στα χνάρια του Λεωνίδα».

Οι πέντε ορειβάτες (ένας Ιταλός, τρεις Ιταλίδες και η πρωταθλήτρια Λιθουανίας στο στίβο) ξεκίνησαν από τον Μυστρά, Αναβρυτή, Πενταυλούς, δάσος Βασιλικής, Άι Δημήτριο, φαράγγι Βυρού και έφθασαν στην Καρδαμύλη. Μια διαδρομή που διήρκησε τρεις ημέρες και διένυσαν μίαν απόσταση περίπου 50 χλμ.

Οι πεζοπόροι είχαν την ευκαιρία να διασχίσουν εναλλασσόμενα τοπία απότομες ανηφόρες, κατηφόρες, δάση, φαράγγια, ποτάμια, ξωκκλήσια, φυλάκια, αρχαία μονοπάτια και γεφύρια καθώς επίσης και από προϊστορικούς οικισμούς και κατέληξαν στη θάλασσα, μοναδικά μέρη όπου περιμένουν τον κάθε επισκέπτη να τα ανακαλύψει.

Συνοδευόμενοι πάντα από τους πιο έμπειρους ορειβάτες τον επαγγελματία συνοδό βουνού Γιώργο Κανελλόπουλο και τον εκπαιδευόμενό του Νίκο Μπακή. Την τέταρτη μέρα οι δυο Σπαρτιάτες συνοδοί επέστρεψαν στην Σπάρτη πεζοί από Καλαμάτα μέσω του παλιού οδικού δικτύου του Ταϋγέτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Κανελλόπουλος μαζί με τον καλό του φίλο Ελβετό ορειβάτη Rolf Roost, διάνοιξαν, καθάρισαν και σηματοδότησαν το διεθνές μονοπάτι Ε4, από το Διακοπτό της Αχαΐας μέχρι την νότια Πελοπόννησο και στο Γύθειο. Τέλος είναι ιδιοκτήτης στην Αναβρυτή του υπέροχου Ξενώνα «To Αρχοντικό» και μπορείτε το επισκεφθείτε στην ιστοσελίδα kaneltrekking.gr ή στο facebook Kaneltrekking - Το Αρχοντικό.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Τηλ. 6979118855 & email George@kaneltrekking.gr