ΣΚΑΛΑ. Με μια επιστολή του ο Κροκεάτης Χρήστος Μαρκόπουλος κοινοποίησε στο Δήμο Ευρώτα και την Τ.Κ. Κροκεών την απόφασή του να προχωρήσει σε Δωρεά του Μαρκοπούλειου Αμφιθεάτρου του οποίου η ιδιοκτησία του ανήκει στην Τοπική Κοινότητα.
Στην επιστολή του που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη παρακάτω όπως κοινοποιείται από τον Αντιδήμαρχο Ευρώτα Ηλία Παναγιωτακάκο στο facebook, περιγράφει πως «δημιούργησε» και τροφοδοτούσε ως σήμερα μόνος του το Μαρκοπούλειο Αμφιθέατρο Κροκεών με σκοπό την προβολή και ανάπτυξη του πολιτισμού στον τόπο του, στις Κροκεές. Πιστεύοντας πως η αλλαγή στην ιδιοκτησία του Αμφιθεάτρου θα φέρει την καλύτερη αξιοποίησή του γνωστοποιεί την απόφασή του να μεταβιβάσει την ιδιοκτησία του στην Τ.Κ. Κροκεών και το Δήμο Ευρώτα με μοναδικό όρο τη διατήρηση της ονομασίας του ως «Μαρκοπούλειο Αμφιθέατρο». Εξουσιοδοτεί δε τον Δήμαρχο Ευρώτα Γιάννη Γρυπιώτη και τον Αντιδήμαρχο Ηλία Παναγιωτακάκο να κινήσουν τις διαδικασίες.

Ήδη το Τοπικό Συμβούλιο Κροκεών έχει αποδεχθεί τη Δωρεά ενώ αναλόγως αναμένεται να πράξει στη συνεδρίασή του σήμερα Τρίτη 31 Οκτωβρίου και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ευρώτα.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Μαρκόπουλου έχει ως εξής:
«ΔΩΡΕΑ Χρήστου Μαρκόπουλου του Γεωργίου και της Αντωνίας
Κατοίκου Κροκεών Δήμου Ευρώτα
Τηλ. …….4
ΠΡΟΣ:
Δήμαρχο κ. Γιάννη Γρυπιώτη
Αντιδήμαρχο Δ.Ε κ. Ηλία Παναγιωτακάκο
Τοπική Κοινότητα Κροκεών – Δήμου Ευρώτα
Αξιότιμοι Κύριοι
Όπως γνωρίζετε από 2007 στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα λειτουργεί το ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΡΟΚΕΩΝ ,που κατασκεύασα με ίδιους πόρους με στόχο και σκοπό την προβολή και ανάπτυξη του πολιτισμού στο Τόπο μας.
Στην γενέτειρα του Νικηφόρου Βρεττάκου τις Κροκεές ,με την πλούσια πολιτιστική παράδοση, την Φιλαρμονική ,το Καρναβάλι ,τα ήθη κα τα έθιμα, το Αμφιθέατρο στα χρόνια της λειτουργίας του είχε σημαντικό ρόλο με την φιλοξενία πολλών θεατρικών παραστάσεων και άλλων εκδηλώσεων.
Ουδέποτε ζήτησα χρήματα για λειτουργία του και πάντα προσπάθησα να το διατηρήσω σε αξιοπρεπή κατάσταση και να λειτουργεί με μοναδικό πόρο το εισιτήριο που αποδίδονταν εξ ολοκλήρου στους θιάσους.
Σήμερα με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο χωριό μου τις Κροκεές και στον Δήμο Ευρώτα είναι ώρα να ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΑΜΦΙΕΑΤΡΟΥ στις Κροκεές του Δήμου Ευρώτα.
Η ιδιοκτησία θα ανήκει στην Τ.Κ Κροκεών ,όμως η χρήση ανήκει σ’ όλο τον Δήμο Ευρώτα.
Είναι βέβαιο ότι με το πέρασμα της ιδιοκτησίας στο Δήμο Ευρώτα – Τ.Κ Κροκεών θα υπάρξει η δυνατότητα καλύτερης αξιοποίησης ,λειτουργίας και πολιτιστικών δράσεων, ώστε το ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ να έχει περίοπτη θέση στα πολιτιστικά Δρώμενα της Λακωνίας και της Πελοποννήσου.
Θέτω μόνο μια ηθική υποχρέωση του Δήμου Ευρώτα και της Τοπικής Κοινότητας Κροκεών ,να μην αλλάξει ονοματοδοσία του Αμφιθεάτρου από ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΕΙΟ.
Είναι έργο ζωής και πιστεύω ότι ο Δήμος Ευρώτα και η Τ.Κ Κροκεών θα το αξιοποιήσουν και θα προβάλλουν τα πολιτιστικά δρώμενα και της περιοχής μας.
Καταθέτω την πρόταση μου στο Δημοτκό Συμβούλιο για την αποδοχή δωρεάς και στην συνέχεια να προχωρήσουν οι νόμιμες διαδικασίας περάσματος των τίτλων της ιδιοκτησίας μου στην Τοπική Κοινότητα Κροκεών του Δήμου Ευρώτα.
Με τιμή
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ»