ΛΑΚΩΝΙΑ. Καθησυχαστικός ως προς την επάρκεια των εμβολίων κατά της ιλαράς εμφανίστηκε στο Notospress.gr ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Λακωνίας κ. Νικόλαρος.

Η δυσοίωνη εικόνα της προηγούμενης εβδομάδας άλλαξε αφού, όπως είπε, μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία εξασφάλισε τη μαζική εισαγωγή του ενός εκ των δύο τύπων εμβολίων για την ιλαρά. Πρόκειται για ποσότητες που δεν προορίζονταν για την Ελλάδα αλλά τελικά θα διατεθούν στη χώρα μας είπε ο κ. Νικόλαρος, εκτός απροόπτου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων, οι ποσότητες των εμβολίων θα διατεθούν άμεσα στην αγορά, το πολύ εντός ενός δεκαημέρου, οπότε και αναμένεται να καλυφθούν τα κενά των φαρμακείων.

Νέα κρούσματα στη Σπάρτη
Δύο ακόμη κρούσματα ιλαράς διαγνώσθηκαν στο Νοσοκομείο της Σπάρτης την εβδομάδα που διανύουμε. Σύμφωνα με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και Παιδίατρο κ. Παναγιώτου, πρόκειται για δυο ενήλικες που νοσηλεύθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Σπάρτης και των οποίων η κατάσταση σήμερα είναι καλή.

Υπενθυμίζεται ότι είναι αναγκαίος ο εμβολιασμός όλων και με τις δύο δόσεις των εμβολίων για την ιλαρά. Συστήνεται δε η επίσπευση των εμβολιασμών τόσο των ανεμβολίαστων παιδιών όσο και αυτών που έχουν κάνει μόνο μία δόση. Επίσης, για τους ενήλικες που είναι γεννημένοι μεταξύ 1970 και 1990 συστήνεται ο εμβολιασμός με 1 δόση. Προτεραιότητα στους εμβολιασμούς θα πρέπει να δοθεί στα εντελώς ανεμβολίαστα άτομα καθώς για αυτά η νόσος μπορεί να είναι περισσότερο επικίνδυνη.