ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.

Μια από τις πιο γνωστές για την ποιότητα μονάδες παραγωγής ξηρών ζυμαρικών στην Ελλάδα είναι ο «Οίκος Αδαμαντίνα» που βρίσκεται στη Γλυκόβρυση Λακωνίας.

Ο «Οίκος Αδαμαντίνα» δραστηριοποιείται από το 2007 στο χώρο των παραδοσιακών και βιολογικών τροφίμων, σε προϊόντα όπως ζυμαρικά, κουλουράκια, παξιμάδια.

Σε ένα περιβάλλον εξαιρετικά ανταγωνιστικό μιας και τα ζυμαρικά είναι κλάδος παγκόσμιου και σκληρού ανταγωνισμού ο Οίκος Αδαμαντίνα ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή και για την ποιότητα και για το desing.
Οι εγκαταστάσεις του βρίσκονται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο στη Γλυκόβρυση Λακωνίας πριν τους Μολάους.

Διαθέτουν σύγχρονες γραμμές παραγωγής με μηχανήματα που εγγυώνται την ποιότητα. Ένα μεγάλο κομμάτι της παραγωγής στηρίζεται στο άριστο εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό γιατί πολλά προϊόντα είναι χειροποίητα. Ο «Οίκος Αδαμαντίνα» είναι πιστοποιημένος με HACCP και ISO 22000.

Τα προϊόντα του «Οίκος Αδαμαντίνα» παράγονται στις εγκαταστάσεις μας με διαδικασίες ISO από αγνές πρώτες ύλες κυρίως της Λακωνικής γης (γάλα, αυγά, πορτοκάλι, λάδι). Φέρουν σήμανση κωδικών παραγωγής ώστε να πληρούν τις προδιαγραφές ιχνηλασιμότητας και συνοδεύουν αυτή την εγγύηση της εταιρείας Παναρίτη Κ – Μανιατάκου Αδ. Ο.Ε.

Τα προϊοντα του Οίκου καλύπτουν μια ευρύτατη γκάμα όπως: Βιολογικά Ζυμαρικά, Βιολογικά Κουλουράκια, Βιολογικά Κουλουράκια ολικής άλεσεως σίτου, Βιολογικά Κουλουράκια ολικής αλέσεως σίτου χωρίς ζάχαρη, Μακαρόνια, Παραδοσιακοί τραχανάδες, Παραδοσιακά Ζυμαρικά, Λαζάνια, Στριφτάδια, Χυλοπίτες, Παραδοσιακά Ζυμαρικά με ντομάτα και σπανάκι, Παραδοσιακά Ζυμαρικά ολικής αλέσεως σίτου, Παραδοσιακά Κουλουράκια, Παραδοσιακά Κουλουράκια χωρίς ζάχαρη, Παραδοσιακά Παξιμάδια λαδιού, Κριτσίνια κ.α.

Χαρακτηριστικές οι Χάρτινες συσκευασίες, σημαντικές οι πιστοποιήσεις και αξεπέραστες οι συνταγές. Δείτε εδώ.

Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν τα μακαρόνια του Οίκου που βρίσκονται σε μια αξιοπρόσεκτη συσκευασία, αποτελούν ένα από τα ασυναγώνιστα προϊόντα του οίκου. Αν τα βράσετε 7 - 8 λεπτά και τα συνδυάσετε με σάλτσα φρέσκιας λακωνικής τομάτας και ελιές καλαμών τότε ο «Παράδεισος μπορεί να περιμένει».

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών παρουσιάζουμε τα Λαζάνια του Οίκου Αδαμαντίνα με σύγλινο Μάνης Τσικάκης - Γιαννόπουλος.

Υλικά:

* 450 γρ Λαζάνια ΑΔΑΜΑΝΤΙΝΑ

* 200 γρ σύγκλινο Μάνης Τσικάκης – Γιαννόπουλος σε κύβους

* 2 κρεμμύδια Βατίκων λεπτά σε φέτες

* 2 σκελίδες σκόρδο

* 2 κουτ. Extra παρθένο ελαιόλαδο Λακωνίας

* 800 γρ κομμένες ντομάτες

* 1 κουτ θυμάρι

* 1 κουτ ζάχαρη

* Αλάτι Μάνης

* Πιπέρι

* Τριμμένο τυρί Λακωνίας


Εκτέλεση:

Τσιγαρίζετε το σύγλινο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Ρίχνετε τις ντομάτες με τα μυρωδικά, το θυμάρι, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο.

Εν τω μεταξύ βράζετε τα λαζάνια, τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στη σάλτσα.

Καλή όρεξη!