ΚΑΣΤΟΡΙ. Η μεγαλύτερη σημαία της Πελοποννήσου και μια από τις μεγαλύτερες ανά την Ελλάδα υψώθηκε και καρφώθηκε, κυριολεκτικά, στους βράχους του Καστορείου την Κυριακή 22/10, στη θέση «Τίκλα».

Ο Γιώργος Οικονομάκης, πρόεδρος της Τ.Κ. Καστορείου και κύριος εμπνευστής του εγχειρήματος, μαζί με άλλους συγχωριανούς του κάρφωσαν την τεράστια Γαλανόλευκη πάνω στα βράχια και φωτογράφησαν το επίτευγμά τους λέγοντας «Ζήτω η Ελλάδα!».

Ο κ. Οικονομάκης, μιλώντας στο Notospress είπε με πικρία πως φέτος στην προσπάθεια αυτή συμμετείχαν λιγότεροι από πέρσι όταν είχε ξανατοποθετηθεί μεγάλη ελληνική σημαία πάνω από το χωριό. Τότε μάλιστα μας είπε δέχθηκε και αρκετά αρνητική κριτική για την απόφαση και την πράξη του αυτή. Φέτος πάντως ήταν αποφασισμένος να πετύχει να υψώσει τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία της Πελοποννήσου στο Καστόρι, και το πέτυχε! Τίμησε έτσι την Ελλάδα και την ελληνική σημαία ως σύμβολο και ως ιδέα ενόψει και της Εθνικής Επετείου που πλησιάζει.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στον ίδιο τον εμπνευστή της ιδέας όσο και σε όσους τον υποστήριξαν.

«Καλημέρα! Υψώσαμε την μεγαλύτερη Ελληνική σημαία της Πελοποννήσου και από τις μεγαλύτερες της Ελλάδας στο Καστόρειο! Ζήτω η Ελλάδα!» είναι τα λόγια που συνοδεύουν την ανάρτηση του Γιώργου Οικονομάκη στο Facebook.