Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Όλα δείχνουν, ότι ο Τσίπρας θα κάνει Γενικές Εκλογές στην ώρα τους. Δηλαδή το Φθινόπωρο του 2019 και μάλιστα φορώντας γραβάτα. Αυτό σημαίνει ότι όχι απλώς θα έχει λύσει το θέμα του Ελληνικού Χρέους, αλλά ότι θα τις κερδίσει κιόλας. Το ποιο ορατό και πιθανό χρονοδιάγραμμα βάσης που διατρέχουμε, περιγράφει τα εξής.
Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώνει με επιτυχία την τρίτη αξιολόγηση του προγράμματος μέχρι το τέλος του 2017. Κάνουμε Χριστούγεννα και η Κυβέρνηση ενισχύει με επίδομα 1000 Ε κοινωνικό μέρισμα, τις εισοδηματικές τάξεις που το έχουν ανάγκη, παρά την λυσσαλέα αντίδραση ΝΔ και δανειστών. Μέσα στο 2018 η Ελλάδα, έχοντας πίσω της την ‘πιστωτική γραμμή’ της ΕΕ, βγαίνει με επιτυχία στις διεθνείς αγορές. Ταυτόχρονα ένα μπαράζ από εκπεφρασμένες επενδύσεις αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Τέλος, στις 20 Αυγούστου 2018 τελειώνουν οριστικά τα Μνημόνια. Έως τότε , έχει κλείσει ως επιβράβευση του προγράμματος, το θέμα της ελάφρυνσης του Χρέους. Για αυτό το λόγο σας μιλάω πως ένα χρόνο μετά, οι εκλογές θα γίνουν με του Αλέξη Τσίπρα να φοράει γραβάτα.

Τώρα, γιατί θα κερδίσει τις εκλογές. Είναι διότι είναι νέος και όμορφος? Είναι διότι έχει γοητεύσει όλους τους ηγέτες στον Κόσμο, οι οποίοι τον εκτιμούν, τον εμπιστεύονται και προσβλέπουν σε αυτόν? Είναι διότι σταμάτησε τον κατήφορο και μας έβγαλε από την κρίση με την κοινωνία όρθια? Είναι διότι ανέδειξε και πάλι την Ελλάδα ως κυρίαρχο και σταθερό γεωπολιτικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή? Είναι διότι απέδειξε πως είναι ‘παίχτης’ διεθνούς εμβέλειας και δημιουργεί ισχυρές συμμαχίες? Είναι διότι, παρά τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που έχει εφαρμόσει, υπολείπεται μόνο κατά ελάχιστο της ΝΔ, με την σχετική σημασία της αξιοπιστίας των δημοσκοπήσεων που αυτές έχουν?

Μήπως είναι που δεν υπάρχει αντίπαλος, άλλο φως στον ορίζοντα? Όπως και να παρουσιαστεί η ΝΔ, δεν θα πάψει ποτέ να είναι η σημαδεμένη μήτρα της χρεοκοπημένης σήμερα Ελλάδας των συμφερόντων και της ρεμούλας. Ότι καινούργιο επαγγέλλεται η ημιθανής παράταξη του Μητσοτάκη – Άδωνη Γεωργιάδη, δεν έχει καμία σχέση με μια νέα Ελλάδα που τώρα οικοδομείται. Και κανείς δεν επιθυμεί πλέον να διακινδυνεύσει και να ξαναδοκιμάσει. Για τον λόγο αυτό έχει τώρα σοβαρά προβλήματα αμφισβήτησης η ΝΔ στο εσωτερικό της. Όσοι ‘άφθαρτοι’ σκελετοί όμως και να βγουν από το ντουλάπι για να μας …σώσουν, ο λαός θα τους γυρίσει την πλάτη. Τους βαρέθηκε.

Είναι λοιπόν όλα αυτά. Αλλά και το εξής ακόμα μεγάλο επιχείρημα διατυπωμένο μαθηματικά, με αριθμούς δηλαδή, που έχει μια ‘ιδιαίτερη’ ξεχωριστή σημασία. Αν δεν υπάρξει πολιτική … αποσταθεροποίηση στον ορίζοντα, οι αναλυτές αναμένουν πως, η ομαλοποίηση της καταναλωτικής και επιχειρηματικής εμπιστοσύνης θα επιτρέψουν να συνεχιστεί ανεμπόδιστη η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, φτάνοντας ως το 3% για τα επόμενα δύο τουλάχιστον έτη. Είναι δεδομένο πλέον σήμερα ότι η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 2% το πρώτο εξάμηνο του 2017. Τέλος η Ελλάδα ετοιμάζεται να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα 2,5% του ΑΕΠ το 2017 και θα πλησιάσει κοντά στο 3,5% του ΑΕΠ το 2018. Τότε, εκτός Μνημονίων, θα δούμε το πραγματικό Πρόγραμμα που θα παρουσιάσει στο Λαό η Αριστερή Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα εκπλαγούμε.

Λοιπόν, να δείτε που ο Τσίπρας θα ξαναβγεί στις εκλογές του 2019. Με γραβάτα όμως. Το ομολογούν στα … κρυφά όλοι.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr