ΚΑΡΑΒΑΣ. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια κόπων, αγωνιών και επιμονής εκδόθηκαν, ξεπερνώντας τους όποιους σκοπέλους, τα πρακτικά της επιστημονικής ημερίδας που είχε διοργανώσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά. Πρόκειται για την ημερίδα με θέμα «Το Γεφύρι του Κόπανου: αναδεικνύοντας το σπουδαιότερο μνημείο του Ευρώτα», η οποία είχε λάβει χώρα στις 7 Νοεμβρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Σπάρτης.

Στόχος του Συλλόγου ήταν να κυκλοφορήσει μία έκδοση εφάμιλλη της επιτυχημένης ημερίδας, ώστε να υπάρχουν συγκεντρωμένα σε έναν τόμο όλες οι γνωστές και διασωζόμενες πληροφορίες για το πολυθρύλητο γεφύρι του Κόπανου που έστεκε πάλαι ποτέ στον μυθικό Ευρώτα.

Η έκδοση χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, γεγονός ιδιαιτέρως τιμητικό για το Σύλλογο. Τιμή αποτελεί, εξίσου, για τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καραβά, τόσο η συμμετοχή εξεχόντων προσώπων του επιστημονικού και ερευνητικού κόσμου στην ημερίδα, όσο και το γεγονός πως εμπιστεύτηκαν τα κείμενά τους προς δημοσίευση.

Το βιβλίο των πρακτικών περιλαμβάνει τις εισηγήσεις/άρθρα των κ.κ. Γ.Α. Πίκουλα, Παρασκευά Ματάλα, Μεταξίας Παπαποστόλου, Θοδωρή Χαμάκου, Μαρίας Μπαλοδήμου και Νίκου Ι. Καρμοίρη, καθώς επίσης και εισαγωγικά σημειώματα των κ.κ. Σπύρου Μαντά, Νίκης Γ. Κουλογεωργίου και μαστρ Αργύρη Πετρονώτη.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά έχει προγραμματίσει την παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών στο φιλομαθές λακωνικό και αθηναϊκό κοινό το προσεχές διάστημα. Πιο συγκεκριμένα οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Σπάρτη
Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017 – 19:00
Αίθουσα Σαϊνοπουλείου Πολιτιστικού Κέντρου
(πεζόδρομος Κλεομβρότου 16, α όροφος)

Πειραιάς
Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017 – 19:00
Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη
(2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου)

Την παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιήσουν διακεκριμένοι επιστήμονες των συναφών με το θέμα επιστημών.

Ταυτότητα έκδοσης:
- Έτος Έκδοσης: 10/2017
- Σελίδες: 128
- Μέγεθος: 17x24
- ISBN: 978-618-83337-0-3