ΣΠΑΡΤΗ. Aν θέλουμε να μιλάμε για ανάπτυξη πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Όταν δε η ανάπτυξη αφορά στη Λακωνία τότε πρέπει να είμαστε και ψύχραιμοι.
Αρκετοί Λάκωνες γνωρίζουν για την σημαντική επένδυση που πραγματοποιεί ο Στάθης Βαλιώτης στην Τραπεζοντή. Πρόκειται για επένδυση μεγάλων κεφαλαίων του Σπαρτιάτη ομογενή που δημιουργούν μέσα σε λίγους μήνες δυναμική στην περιοχή, στην παραγωγή και στην αγορά.

Πέρα από αυτό καθ΄αυτό το έργο που εδώ και μήνες αποδίδει στην τοπική αγορά κέρδη, αφού είναι τεχνικό έργο μεγάλης κλίμακας, η επένδυση του Στάθη Βαλιώτη συνδέεται με το βασικότερο παραγόμενο προϊόν της Λακωνίας. Το ελαιόλαδο.
Ένα υπερσύγχρονο και ισχυρό εργοστάσιο ελαιόλαδου σε λίγους μήνες θα προσδώσει ένα μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα στη Λακωνία.
Απορρόφηση προϊόντος και γιατί όχι ανάδειξή του στην παγκόσμια αγορά.
Θέσεις εργασίας για Λάκωνες σε δεκάδες τομείς.
Αναδιανομή πόρων στην τοπική αγορά και παραγωγή.
Παράλληλη στήριξη της παραγωγής για βελτίωση της ποσοτικά και ποιοτικά μέσα από ενημέρωση, εκπαίδευση και πληροφόρηση.

Είναι νωρίς να περιγράψει κανείς την σημαντικότατη αυτή επένδυση. Φαίνεται όμως ότι ήδη έχει προσδώσει νόημα και έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολύ μεγάλης μερίδας του παραγωγικού δυναμικού της Λακωνίας.

Στόχος είναι το έργο μέχρι τον Δεκέμβριο να έχει ολοκληρωθεί και εγκαινιαστεί. Οι εργασίες εξελίσσονται σε πυρετώδεις ρυθμούς. Παράλληλα ο επενδυτής, προκειμένου να έχει μια δυναμική βάση προχωρά και σε επενδύσεις σε ελαιώνες.