ΣΠΑΡΤΗ. Με αφορμή την διοργάνωση του Spartan Race στην πόλη της Σπάρτης στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου και σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει ο Δήμος Σπάρτης από τους διοργανωτές, υπολογίζεται ότι την πόλη θα επισκεφτούν 1500 αθλητές μαζί με τους συνοδούς τους, αριθμός που υπολογίζεται ότι θα αγγίξει τις 4 ή 5 χιλιάδες επισκέπτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου, λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και θέλοντας να συμβάλλει στην παρουσίαση της καλύτερης δυνατής εικόνας της πόλης στους επισκέπτες της, κατόπιν συνάντησης που είχε με το Δήμαρχο Σπάρτης, προτείνει στα μέλη του τα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά το Σάββατο 4 Νοεμβρίου έως τις 20.00 και την Κυριακή 5 Νοεμβρίου, μία από τις Κυριακές που ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στα καταστήματα να παραμείνουν ανοικτά, 11.00-17.00.

Στη σχετική ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Σπάρτης σημειώνει «Αυτή η διοργάνωση εμπνευσμένη από την Αρχαία Σπάρτη γίνεται για πρώτη φορά στη χώρα μας και στην πόλη μας. Θεωρούμε ότι θα έχει μεγάλη επιτυχία και ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσει να γίνεται κάθε χρόνο με ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή αθλητών και συνοδών.
Προτείνουμε στους συναδέλφους μας κατά τις ημέρες αυτές να προσφέρουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους τα προϊόντα τους σε καλύτερες τιμές. Επίσης οι συνάδελφοι που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης να προβάλλουν τα προϊόντα που παράγει ο τόπος μας, π.χ.: πορτοκάλι, μέλι, ελιές, λάδι κτλ.
Τέλος ο Σύλλογος θα τυπώσει αφίσες στα Ελληνικά και Αγγλικά που θα καλωσορίζουν τους επισκέπτες της πόλης μας ευχόμενη καλή παραμονή».