ΣΠΑΡΤΗ. Επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Δήμου Σπάρτης στο πλαίσιο της αδελφοποίησης της πόλης μας, με την γαλλική πόλη Le Plessis-Trévise.
Με επικεφαλής το Δήμαρχο Σπάρτης Βαγγέλη Βαλιώτη, η τριμελής αντιπροσωπεία αποτελείτο από τη Δημοτική Σύμβουλο και Πρόεδρο της Επιτροπής Αδελφοποιήσεων Χριστίνα Μακρυσοπούλου και το μέλος της Επιτροπής Νίκο Ι. Καρμοίρη.
Η αποστολή του Δήμου Σπάρτης φιλοξενήθηκε και ξεναγήθηκε από τις 13 έως τις 16 Οκτώβρη 2017.
Το επίσημο πρόγραμμα των ξεναγήσεων στην πόλη της Le Plessis-Trévise περιελάμβανε επισκέψεις σε δημόσια κτίρια και χώρους υποδομών όπως το Δημαρχείο, παιδικοί σταθμοί, σχολεία, αθλητικές εγκαταστάσεις, τη λαϊκή αγορά κ.ά., ενώ επίσης πραγματοποιήθηκαν σύντομες ξεναγήσεις και στην πόλη του Παρισιού.
Τη Δημοτική αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο Δήμαρχος της Le Plessis-Trévise, Didier Dousset μαζί με άμεσους συνεργάτες του, ανάμεσά τους ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων και Αδελφοποιήσεων Pascal Ogé και ο υπεύθυνος αθλητισμού Didier Berhault.

Σημειώνεται πως η σπαρτιατική αντιπροσωπεία υπό το Δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη υπέγραψε στο χρυσό βιβλίο της πόλης του Le Plessis-Trévise, ενώ παρέστη και στο ετήσιο μνημόσυνο των υπέρ καθήκοντος πεσόντων αστυνομικών, όπου μάλιστα οι Δήμαρχοι των δύο αδελφοποιημένων πόλεων κατέθεσαν από κοινού στεφάνι.
Αμφότερες οι πλευρές αντάλλαξαν απόψεις και συζήτησαν για την αδελφοποίηση, τη συνεργασία και το κοινό μέλλον των δύο Δήμων.
Παράλληλα, προγραμμάτισαν την επίσκεψη και τη φιλοξενία της γαλλικής αντιπροσωπείας στο Δήμο Σπάρτης, ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η αδελφοποίηση μεταξύ των πόλεων.
Συμπέρασμα της αντιπροσωπείας του Δήμου Σπάρτης είναι πως από τη εν λόγω αδελφοποίησης θα προκύψει αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία των δύο πόλεων από την οποία θα απορρέουν οφέλη για τους πολίτες σε επίπεδο πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού.