ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, πραγματοποίησε εκδήλωση την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 στις 17.30 στο Διοικητήριο Λακωνίας, με σκοπό την ενημέρωση των εκπαιδευτικών, αναφορικά με τα προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων.

Οι φορείς οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση (ΚΠΕ Μολάων, Κέντρο Πρόληψης «Δίαυλος», Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, Κουμαντάρειος Πινακοθήκη και Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων), παρουσίασαν τις δράσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιούν και υποστηρίζουν.

Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Λαμπρινού Θάλεια, αναφέρθηκε στις δράσεις που συντονίζει η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας, καθώς επίσης και στις προγραμματισμένες ημερίδες/ σεμινάρια που έχουν προγραμματισθεί για το σχολικό έτος 2017-18.

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης και ο σχολικός Σύμβουλος 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας κ. Ιωάννης Σαϊτάκης, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό στους εκπαιδευτικούς.

Η κ. Κακούρου -Χρόνη Γεωργία πρώην επιμελήτρια της Πινακοθήκης διένειμε στους παρόντες εκπαιδευτικούς το πρόγραμμα Visoual-music, το οποίο εκπονήθηκε από την Εθνική Πινακοθήκη σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο, για να το αξιοποιήσουν στην πράξη.
Να σημειωθεί ότι, την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί από όλο το νομό, οι οποίοι εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προγράμματα που υλοποιούν και υποστηρίζουν οι ανωτέρω φορείς.