ΛΑΚΩΝΙΑ. Στο πλαίσιο της Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών που γιορτάζεται στις 16 Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει Online διαγωνισμό με τη συμμετοχή σχολείων από όλο τον κόσμο.

Πιο αναλυτικά, για να προστεθεί μεγαλύτερη αξία στην Ημέρα, όποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα μπορεί να ψηφίζει ότι θεωρεί ως τη πιο καινοτόμο δραστηριότητα της Ευρωπαϊκής Μέρας Γλωσσών, είτε λόγω της δημιουργικότητας, μεταβιβασιμότητας ή απλώς επειδή πραγματικά εκπροσωπεί το πνεύμα της ημέρας.

Η ψηφοφορία παραμένει ανοικτή για ένα μήνα, από τις 20 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα ανακοινωθεί τον Δεκέμβριο. Θα δοθεί ένα μικρό βραβείο για τον διοργανωτή της δραστηριότητας που θα λάβει τις περισσότερες ψήφους.

Ο φετινός διαγωνισμός μετρά 1.244 συμμετοχές από όλον τον κόσμο, μεταξύ αυτών 2 σχολεία από τη Θράκη, 11 από τη Θεσσαλονίκη, 2 από την Ήπειρο, 7 από την Αθήνα και 7 από την Πελοπόννησο.
Δυνατή είναι και η εκπροσώπηση της Λακωνίας στο διαγωνισμό με αποστολές των Δημοτικών Σχολείων Ξηροκαμπίου και Αρεόπολης.

Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Ξηροκαμπίου
«Τραβήξτε τη γλώσσα»
Τρεις τάξεις του σχολείου διαγωνίστηκαν την Ημέρα των Ευρωπαϊκών γλωσσών (26/9) στο τραγούδι της αλφαβήτας στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά. Μια γιορτή για τους μαθητές του Δημοτικού που έπρεπε να σχεδιάσουν τις σημαίες και να παίξουν με τις παροιμίες.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βασιλική Βολτση
Ψηφίζετε εδώ

Η συμμετοχή του Δημοτικού Σχολείου Αρεόπολης
«Αγαπώ τα Ελληνικά»
Τα παιδιά λένε σε ένα video γιατί αγαπούν τα Ελληνικά και γιατί μαθαίνουν Αγγλικά.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λουκία Μάνεση
Ψηφίζετε εδώ