ΣΠΑΡΤΗ. Στην εκπομπή «Καλοί μου άνθρωποι» και στην Εύα Νικολοπούλου μίλησε την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου το μεσημέρι στο Notos 94.9, ο Πρόεδρος του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας Τάκης Αλεξανδράκης.
Αφορμή της συζήτησης η διοργάνωση της 3ης ημερίδας του forum με τίτλο «Στο επίκεντρο ο άνθρωπος» η κεντρική εκδήλωση-παρουσίαση των συμπερασμάτων του οποίου προγραμματίζεται για τις 9 Δεκεμβρίου στο κέντρο αποκατάστασης και αποθεραπείας Παλλάδιον στην Τρίπολη.

Το φετινό Forum έχει ως κεντρικό θέμα την προσβασιμότητα για όλους που θα βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες που κατοικούν στη χώρα μας και δευτερευόντως με φυσική συνέπεια την προσέλκυση τουριστών, μια αναπτυξιακή προοπτική που προσφέρει ο Τουρισμός για όλους. Ο κ. Αλεξανδράκης μίλησε για την αξία και τη σημασία αυτής της μορφης τουρισμού και τόνισε πως είναι αναγκαίο οι επαγγελματίες του τουρισμού και οι φορείς της περιοχής μας να συμμετάσχουν στο Forum, να μάθουν, να συζητήσουν, να πάρουν ιδέες και να εφαρμόσουν μικρές διορθωτικές αλλαγές, που είναι έτσι κι αλλιώς εκ του νόμου επιβεβλημένο να γίνουν από το 2020 και μετά, ώστε να προσελκύσουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι πληθυσμού που μπορεί να προσφέρει σημαντική ανάπτυξη στη Λακωνία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Forum από φέτος λειτουργεί ενισχυμένο και αυτόνομο ενώ δεν τελεί πια υπό τη διοργάνωση του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας.

Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Αλεξανδράκη