«Έφυγε» το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ο Δημήτρης Αθανασόπουλος στα 86 του χρόνια βυθίζοντας στη θλίψη τους οικείους του.

Ο Δημήτρης Αθνασόπουλος είχε διατελέσει αρχιμουσικός-μαέστρος στη Φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Σπάρτης για 20 χρόνια ενώ προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Σαϊνοπούλειο Ίδρυμα για πολλά χρόνια. Υπήρξε ένας από τους πιο ευγενείς και καλλιεργημένους Σπαρτιάτες που φεύγοντας άφησε κενό τόσο στα πολιτιστικά όσο και στα κοινωνικά πράγματα της Σπάρτης.

Η κηδεία του έγινε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στη Σπάρτη την Κυριακή στις 16.00 το απόγευμα.

Για το θάνατο του Δημήτρη Αθανασόπουλου συλλυπητήρια ψηφίσματα εξέδωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης αλλά και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος.

Το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης
«Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σπάρτης σήμερα, ημέρα Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017, συνεδρίασε έκτακτα, μετά την πληροφορία του θανάτου του αειμνήστου Δημητρίου Αθανασόπουλου, ο οποίος υπηρέτησε ως αρχιμουσικός – μαέστρος στη φιλαρμονική του δήμου Σπάρτης από το έτος 1971 ως το έτος 1990, και σε ένδειξη πένθους και ελαχίστου φόρου τιμής ομόφωνα αποφάσισε την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος ως ακολούθως:
Ψήφισμα
1. Να εκφράσει προς την οικογένεια του μεταστάντος την ανείπωτη και βαθιά του θλίψη και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.
2. Να παραστεί το δημοτικό συμβούλιο στην τελετή της κηδείας του.
3. Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του.
4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή τόσο στην παρούσα έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στην πρώτη τακτική συνεδρίαση αυτού.
5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος και να δημοσιευθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης της πόλης μας».

Το Ψήφισμα του Δ.Σ. του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος
«Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σαϊνοπουλείου Ιδρύματος, με το άγγελμα του θανάτου του Δημητρίου Αθανασόπουλου, συνήλθε εκτάκτως την 14η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 12.30 μ.μ. προκειμένου να αποδώσει την πρέπουσα και επιβαλλομένη τιμή και απεφάσισε:
1.Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
2. Να κατατεθεί στέφανο στη σωρό του εκλιπόντος
3.Να κατατεθεί ποσό στο γηροκομείο Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης «Οι Άγιοι Ανάργυροι» εις μνήμη του.
4.Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον Τοπικό Τύπο»

Ψήφισμα του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ν. Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης
«Εν Σπάρτη και εν τω γραφείω του Ιερού Ναού του Αγίου Σπυρίδωνος, σήμερον 14 Οκτωβρίου 2017 ημέρα Σάββατο, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, αποτελούμενο από τον Πρόεδρο αυτού, Πανοσιολ. Αρχιμ. Σεραφείμ Κοσμά και τα μέλη Ιωάννη Ζαχαράκη, Κων/νο Παπαπολυχρονίου, Σπυρίδωνα Παυλάκο και Χρήστο Γρίβα, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση, ύστερα από την είδηση του θανάτου του Δημητρίου Αθανασοπούλου, ο οποίος επί τεσσαράκοντα και πλέον έτη υπηρέτησε ανιδιοτελώς και με θείο ζήλο την ενορία του Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης, ως εκκλησιαστικός επίτροπος, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος:
Ψήφισμα
1. Να εκφράσει τις συλλυπητήριες ευχές και την βαθιά του θλίψη στην σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του εκλιπόντος.
2. Να τον ανακηρύξει ευεργέτη της ενορίας του Αγίου Σπυρίδωνος και να αναγράψει το όνομά του στους καταλόγους των ευεργετών της ενορίας και να μνημονεύεται εσαεί το όνομά του στην Ιερά Πρόθεση.
3. Να καταθέσει αντί στεφάνου ένα σεβαστό ποσό, ως ενίσχυση στο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας,
4. Να επιδώσει το παρόν ψήφισμα στην οικογένειά του θανόντος και να δημοσιευθεί στα μέσα ενημερώσεως της πόλεως μας».

Ψήφισμα του Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης
To Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης συνήλθε την 14η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Σάββατο , σε έκτακτη συνεδρίαση με αφορμή την αναγγελία του θανάτου του Δημητρίου Αθανασόπουλου.
Ο αποθανών διετέλεσε από το 1971 έως το 1990 Αρχιμουσικός & Μαέστρος της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης. Το Δ.Σ. αφού έλαβε υπόψη την προσφορά του στη Φιλαρμονική, την παρουσία του στα κοινά, το ήθος, την ευγένεια και τη συνολική προσφορά του στον τόπο,
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ,
1. Να παραστούν εκπρόσωποι του Δ.Σ. στην κηδεία του εκλιπόντος και να εκφράσουν τη βαθιά θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του στην οικογένεια του.
2. Να παραστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάρτης στην εξόδειο λειτουργία.
3. Να δημοσιευτεί το ψήφισμα στα τοπικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας».