ΣΠΑΡΤΗ. Στο Spartan magazine, το διαδικτυακό περιοδικό του Spartan race παρουσιάζεται η Σπάρτη ως προορισμός στο πλαίσιο της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα εδώ 4 και 5 Νοεμβρίου.

Το Spartan Race παρουσιάζει τη Σπάρτη στην κεντρική σελίδα του περιοδικού του δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός πως αυτή είναι μια πόλη στην οποία ο επισκέπτης δεν χάνεται ποτέ, ακόμα κι αν έρχεται για πρώτη φορά. Εκτός από την πολύ καλή ρυμοτομία, στο κείμενο – παρουσίαση της πόλης εκθειάζεται η αρχιτεκτονική της και ο συνδυασμός αυτών των δυο στοιχείων με τη φύση, τις πορτοκαλιές και τις ελιές, που χαρίζουν στην πόλη ξεχωριστή ομορφιά!

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται φυσικά στην κεντρική πλατεία της πόλης που είναι ένα σημείο συνάντησης ντόπιων και ξένων, το νεοκλασικό κτίριο του Δημαρχείου της, το μωσαϊκό της και το ψηφιδωτό της Αρπαγής της Ευρώπης που δεν μπορεί κανείς απλώς να προσπεράσει αλλά και στα υπόλοιπα νεοκλασσικά κτίρια της Σπάρτης.

Στο περιοδικό περιλαμβάνεται ειδική στήλη για την ιστορία της περιοχής, το Μυστρά, τη διαμονή, τα τοπικά προϊόντα και τα σημαντικά events της πόλης, όπως το Σπάρταθλον, οι Γιορτές κάστανου και τσίπουρου, η Γιορτή Ελιάς και Λαδιού, το Φεστιβάλ του Σαινοπουλείου αμφιθεάτρου, το καλοκαιρινό αντάμωμα στον Ταΰγετο στη γιορτή του Προφήτη Ηλία, το Πανηγύρι του Μυστρά και τα Παλαιολόγεια.

Τέλος, ξεναγεί τους επισκέπτες του στην περιοχή της Σπάρτης μέσα από έναν ταξιδιωτικό οδηγό με τίτλο «Spartan Guide» που περιλαμβάνει τις κατηγορίες «Τα μνημεία της Σπάρτης», «Τα Μουσεία και αξιοθέατα της Σπάρτης», «Τα μνημεία του Μυστρά», «Ιερές Μονές», «Νότια Σπάρτη», «Βόρεια της Σπάρτης», «Δυτικά της Σπάρτης», «Ανατολικά της Σπάρτης», «Ταΰγετος» και Πάρνωνας».