ΚΑΣΤΟΡΙ. Σημαντική πρωτοβουλία από διακεκριμένους Καστανιώτες έλαβε χώρα στο Καστόρι πριν από λίγες ημέρες. Στα γραφεία του συλλόγου «ΛΟΥΣΙΝΑ» οι φορείς και κάτοικοι του χωριού αποδέχθηκαν την πρόσκληση ομάδας Καστανιωτών και συζήτησαν διεξοδικά το θέμα: «Αντάμωμα-Συνάντηση των απανταχού Καστανιωτών». Το αντάμωμα αφορά την πρόσκληση των απανταχού και ανά την υφήλιο Καστανιωτών στο Καστόρι, την περίοδο του καλοκαιριού 2018, πρωτοβουλία που αποδέχθηκαν άπαντες με ιδιαίτερη ευχαρίστηση και θέρμη.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας της σημαντικής αυτής δράσης αποτελείται από τους: 1) Ευάγγελο Α. Ανδριανό, Επίτιμο Αεροπαγίτη, 2) Θεοφάνη Η. Γεωργάτσο, συνταξιούχο Ανώτερο Δημόσιο Υπάλληλο, 3) Κωνσταντίνο Δ. Αλεξάκο, Επίτιμο Δικηγόρο Αρείου Πάγου, 4) Νίκο Π. Ανδριανόπουλο, Ομότιμο Καθηγητή Πολυτεχνείου και 5) Παναγιώτη (Τάκη) Μουτή, Δικηγόρο στις ΗΠΑ.

Πρόσκληση όλων των φορέων
Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 7 απογευματινή, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας προσκαλεί τους παράγοντες και τα διοικητικά συμβούλια των φορέων του χωριού (Τ.Κ Καστορείου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Λουσίνα», Φιλόπτωχο Ταμείο Ενορίας Καστορείου, Γεωργικός Συνεταιρισμός Καστορείου, Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Λυκείου-Γυμνασίου-Δημοτικού Σχολείου Καστορείου, Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Καστορείου, Πολιτιστικός Σύλλογος «Πολυδεύκης», Αθλητική Ένωση Πελλάνας - Καστορείου και Κυνηγετικός Σύλλογος Βορείου Λακεδαίμονος) να παραστούν στην αίθουσα Μπακή προκειμένου να αποφασίσουν για τα ακόλουθα θέματα:

- Τον σχηματισμό και συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής απαρτιζόμενης από μέλη των ενδιαφερόμενων φορέων, η οποία σε συνεργασία με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας, θα αναλάβει την υλοποίηση της δράσης.

- Την κατ’ αρχήν επικύρωση χρόνου του Ανταμώματος-Συνάντησης, που προκαταρκτικά έχει τεθεί ως 27, 28 και 29 Ιουλίου 2018.

- Την κατ’ αρχήν κατάρτιση σχεδίου προγράμματος των εν γένει εκδηλώσεων (Πρόγραμμα).

- Την υποβολή προτάσεων για το τελικό σχέδιο του Προγράμματος.

Πρόκειται για μια σημαντική και συγκινητική δράση που θα φέρει κοντά τους Καστανιώτες και αναμφισβήτητα θα προσδώσει σημαντικά οφέλη στο Καστόρι. Παράλληλα θα καταδείξει την δυναμική που είχε το Καστόρι τις προηγούμενες δεκαετίες αλλά και τα σημαντικά ρεύματα πληθυσμού του τόσο προς Σπάρτη, Μεσσηνία και Αττική όσο και προς ΗΠΑ και Καναδά.