ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμος Σπάρτης και η Τοπική Κοινότητα Άρνας προσκαλούν το τριήμερο 27, 28 και 29 Οκτωβρίου σε μια ιδιαίτερη στιγμή του φθινοπώρου, στη 14η γιορτή του κάστανου που διοργανώνεται στην αγκαλιά του Ταυγέτου, στην Άρνα!

Πρόκειται για ένα τριήμερο φεστιβάλ που συνδυάζει καλλιτεχνικά δρώμενα με πλούσια και καλαίσθητη υπαίθρια αγορά και, για καλωσόρισμα, δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες του να απολαύσουν κάστανα ψημένα στο μεγαλύτερο τηγάνι που υπάρχει στην Ελλάδα και βραστά στο παλιό χαρανί.

Όπως πάντα, η γιορτή του φθινοπώρου πλαισιώνεται από καλλιτέχνες και χορευτικά συγκροτήματα που με την παρουσία τους δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά, ενώ η μουσική επένδυση όλου του τριημέρου θα μας ταξιδέψει σε πάμπολλα μονοπάτια του κόσμου.

Πάνω και πρώτα απ’ όλα όμως η γιορτή του κάστανου είναι μια υπαίθρια αγορά ντυμένη με ξεχωριστή αισθητική!
Κάτω από τα κλαδιά του γνωστού αιωνόβιου «πλάτανου της Άρνας» απλώνονται μια σειρά από καλοφτιαγμένους πάγκους που πάνω στο ξύλο τους φιλοξενούν όλα τα ντόπια φθινοπωρινά προϊόντα.
Τα χρώματα από τα κάστανα, τα ρόδια, τα καρύδια, τα κυδώνια, τα μήλα, τις κολοκύθες μπερδεύονται γλυκά με τα αρώματα από το μέλι, το καινούριο κρασί, τα γλυκά κουταλιού, τα αρωματικά φυτά του βουνού ….

«Μ’ αυτή την γιορτή απολαμβάνουμε τις τελευταίες ζεστές μέρες του Ταϋγέτου και κρατάμε για τις κρύες μέρες του χειμώνα μια πολύ όμορφη και ζεστή ανάμνηση από την «γιορτή του κάστανου» μες στον γλυκό καιρό του μικρού καλοκαιριού του Αη-Δημήτρη……
Διαλέξτε κάποια από τις στιγμές αυτές για μια βόλτα στην Άρνα και δεν θα την ξεχάσετε!», σημειώνουν οι διοργανωτές.

Η υπαίθρια αγορά θα είναι ανοικτή:
-Παρασκευή 27/ 10 απόγευμα από 3 έως 9 μ.μ.
-Σάββατο 28/10 & Κυριακή 29/10 από 11 το πρωί έως 9 το βράδυ

Μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις:
-Σάββατο απόγευμα στις 5.30:
Φιλανθρωπικός Σύλλογος κυριών & Δεσποινίδων Γερακίου και Πολιτιστικός Σύλλογος Ζαραφώνας
-Σάββατο απόγευμα στις 7:
Συγκρότημα κρουστών BB 5 PERCUSSION SYSTEM
-Κυριακή μεσημέρι στις 2:
Πολιτιστικός Σύλλογος Ξηροκαμπίου

Διοργάνωση: Δήμος Σπάρτης, Ν.Π. Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Δ. Σπάρτης και Τ.Κ. Άρνας