Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μόντρεαλ, εκεί όπου έχουν γραφτεί κάποιες από τις σημαντικότερες σελίδες στην ιστορία της ενόργανης γυμναστικής κι εκεί ακριβώς όπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1976 «έλαμψε» το αστέρι της Νάντιας Κομανέντσι και δόθηκε το πρώτο τέλειο «10» στην ιστορία του αθλήματος, ο Λευτέρης Πετρούνιας θριάμβευσε και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Ο 27χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης αποδείχθηκε ανίκητος για άλλη μια διοργάνωση. Συγκέντρωσε 15,433 βαθμούς σε άσκηση με συντελεστή δυσκολίας 6,30 και υπερασπίσηκε τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια στη Γλασκώβη, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρώσο Ντενίς Αμπλιάζιν με 15,333 και στην 3η θέση Κινέζο Γιανγκ Λιου με 15,261!

Η τεράστια επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητη. Άλλωστε έγινε μόλις ο 9ος αθλητής από το 1903 που διατηρεί τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Το ομογενειακό περιοδικό Greek Vision διοργάνωσε προς τιμήν του Έλληνα πρωταθλητή για ξεχωριστή βραδιά, στην οποία ο Πετρούνιας ήταν πραγματικά η «ψυχή του πάρτι».

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής, ενώ ο 26χρονος πρωταθλητής, δεν άργησε να δείξει και τις χορευτικές του ικανότητες, προκαλώντας τον ενθουσιασμό όλων. Και ήταν τόσο ευχαριστημένος που τους χάρισε κι έναν... μοναδικό χορό αποσπώντας το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Πληροφορίες: Left.gr, news247.gr