ΣΠΑΡΤΗ. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γιορτής για την 3η Ηλικία, το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δ. Σπάρτης είχε προγραμματίσει την τέλεση Αρχιερατικού μνημοσύνου υπέρ των εκλιπόντων μελών του Κ.Α.Π.Η. Δήμου Σπάρτης. Στο μνημόσυνο βρέθηκαν πολλά μέλη του Κ.Α.Π.Η. και μέλη του Δ.Σ. του Ν.Π. Μετά το πέρας της τελετής, οι συγγενείς των εκλιπόντων αλλά και τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. μετέβησαν στη νέα αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. όπου προσφέρθηκαν καφές και αναψυκτικά.

Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της νέας αίθουσας του Κ.Α.Π.Η. Σπάρτης στην οδό Γκορτσολόγου από τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ν.Π. κ. Θεμιστοκλή Πατσιλίβα. Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς υπήρξε η ανακήρυξη του Μητροπολίτη σε επίτιμο μέλος του Κ.Α.Π.Η. από τον κ. Πατσιλίβα ο οποίος τόνισε πως «η αδιάλειπτη φροντίδα του στο κοινωνικό και πνευματικό πεδίο, είναι φωτεινός οδηγός για όλους μας».

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν επίσης ο Βουλευτής Λακωνίας κ. Αθανάσιος Δαβάκης, η Αντιπεριφερειάρχης κα. Αδαμαντία Τζανετέα, , ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Γεώργιος Μαρουδάς, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη του Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταύρος Αργειτάκος, ο τ. δήμαρχος κ. Χρήστος Πατσιλίβας, η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού κα Ορφανού, και πάνω από 350 μέλη του Κ.Α.Π.Η.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μέλη των παραρτημάτων του Κ.Α.Π.Η. όλων των Τ.Κ. του Δήμου για τη μεταφορά των οποίων είχε μισθωθεί λεωφορείο. Στους παρευρισκόμενους μετά το πέρας των εγκαινίων προσφέρθηκε φαγητό και ποτό ενώ ζωντανή ορχήστρα τους διασκέδασε για πολλές ώρες!

Με σχετική ανακοίνωσή τους ο Δήμαρχος Σπάρτης και το Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Σπάρτης ευχαριστούν το κατάστημα εκκλησιαστικών ειδών του κ. Σκιαδά για τη δωρεάν κατασκευή του δίσκου του μνημοσύνου, τον κ. Θεοδωρακάκο για τη δωρεάν προσφορά κρασιού, τα Μ.Μ.Ε., το τμήμα και τον Διοικητή της Τροχαίας της Αστυνομίας Σπάρτης, τη Δημοτική Αστυνομία και τον εντεταλμένο δημοτικό Σύμβουλο κ. Τσαγγαρούλη Θεόδωρο για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας των οχημάτων, τους υπαλλήλους και του εθελοντές του Κ.Α.Π.Η.