ΣΠΑΡΤΗ. Ο κ. Kώστας Παπαδημητρίου, μέλος του Δ.Σ. του Σπάρταθλον και πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου, καθ΄ ότι ο εκφωνητής του Σπάρταθλον 2017 στον τερματισμό, απαντά στην καταγγελία Σπαρτιάτη πολίτη. Η απάντηση δημοσιεύεται, κρίνεται και καταγράφεται.

Η απάντηση του Κώστα Παπαδημητρίου
«Είναι λίγο κρύο να απαντάει κανείς επωνύμως σε ανώνυμες καταγγελίες αλλά προσωπικά θα το κάνω λέγοντας ότι ονομάζομαι Κωστής Παπαδημητρίου και είμαι ο μέχρι προ ολίγων μηνών πρόεδρος του Σπάρταθλου και παραμένω μέλος του Δ.Σ. του.
Θα τονίσω ότι τα παρακάτω αφορούν το Σπάρταθλον, ως διοργανωτή και εμένα προσωπικά, ως εκπρόσωπο- για αρκετά χρόνια -του ΔΣ στον τερματισμό (και φέτος εκφωνητή) και δεν έχουν να κάνουν σε κάτι με τον Δήμο Σπάρτης.

Λυπάμαι που θα διαψεύσω τον φίλο καταγγέλλοντα, αλλά οι διάλογοι είναι τελείως παραποιημένοι :

1. Δεν είπα ποτέ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟΥ ΦΊΛΟΥ ότι πιαστήκαμε στον ύπνο, αφού εγώ ο ίδιος έκανα κατά την διάρκεια όλου του αγώνα την ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο και επομένως ήξερα πολύ καλά πού βρισκόντουσαν οι δρομείς. Του μίλησα με πολλή ευγένεια ότι είχαμε κάποια τεχνικά προβλήματα που εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να του εξηγήσω. Αν δε, θεωρεί ως ειρωνεία και αγένεια ότι χαμογελαστά του είπα ότι, πριν μου επιτεθεί λεκτικά, καλόν θα ήταν να μου πει πρώτα μια ΚΑΛΗΜΕΡΑ, σίγουρα έχουμε διαφορετική άποψη για την έννοια της επικοινωνίας και της ευγένειας.

2. Πέραν των τεχνικών προβλημάτων, για την μη εκφώνηση των τριών πρώτων δρομέων, ΝΑΙ αναλαμβάνω ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ την ευθύνη.
Στο παρελθόν είχα παράπονα από κόσμο ότι είχαν ενοχληθεί από τα πρωινά μεγάφωνα και έτσι έκρινα σωστό ότι έπρεπε φέτος να το καθυστερήσω, ως Σπάρταθλον, λιγάκι. Και βεβαίως αναφέρθηκα σε ώρα κοινής ησυχίας (05.00 αξημέρωτα). Αν κάποιοι κρίνουν αυτό ως λάθος μου, έχουν φυσικά αναφαίρετο δικαίωμα να διαμαρτυρηθούν και δεν έχω κανένα πρόβλημα να απολογηθώ γι αυτό. Αλλά ΜΕΧΡΙΣ ΕΔΩ.
Ούτε μου πέφτει εμένα λόγος να κρίνω τον Δήμο για την πρωτοβουλία του να βάλει τον Ζορμπά. Πολύ έκανε ως δημοτική αρχή.

Αυτά για την αλήθεια των διαλόγων.

Δεν θα ασχοληθώ φυσικά με τα σχόλια του καταγγέλλοντος ούτε και του κυρίου που αναφέρθηκε στα «πολλά λεφτά». Ποιά άραγε;;; μήπως και κάποια που βάζουμε και εμείς από την τσέπη μας;;;
Ούτε ο καταγγέλλων ούτε ο άλλος κύριος γνωρίζουν φυσικά πόσο και αν κοιμόμαστε κατά τη διάρκεια του αγώνα αλλά και αρκετές μέρες πριν. Θεατές είναι και δεν είναι υποχρεωμένοι να το γνωρίζουν. Ούτε μπορούν να ξέρουν τις προσπάθειες που εμείς... οι εκφωνητές (13 ώρες εκφώνηση με ορθοστασία στον τερματισμό και άλλες τόσες προηγουμένως στον αγώνα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και μόνον) καταβάλλουμε κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς - και πάλι ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ για την άψογη τέλεση του αγώνα. Και πάντα χέρι - χέρι με την δημοτική αρχή.

Αλλά και αν ακόμη η άποψή του για την μη αναγγελία είναι σωστή, γιατί όλα τα υπόλοιπα;;; Τί νόημα έχουν;;
Θα μπορούσα να πω πολλά ακόμη αλλά δεν προτίθεμαι να συνεχίσω μια τέτοιε αντιπαράθεση. «Κρείττον το σιωπάν».

Πάντως το 2017 ήταν όντως η πιο πετυχημένη διοργάνωση. Και ευχαριστώ τον καταγγέλλοντα που μου δίνει την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν με την εθελοντική συμμετοχή τους στον αγώνα, όσο και γενικότερα τους πολίτες της Σπάρτης για την αγάπη τους προς το Σπάρταθλον. Και οι κάποιες κριτικές πάντα ευπρόσδεκτες.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία και παρακαλώ το NOTOS PRESS για τη δημοσίευση των διευκρινίσεών μου στα ίδια μεγέθη με τα μεγέθη της καταγγελίας».

Από την απάντηση ενός προσώπου, που χωρίς αμφιβολία έχει προσφέρει στο Σπάρταθλον τα μέγιστα, προκύπτει ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη από εξειδικευμένους εθελοντές. Σύμφωνα με την απάντηση, τα τεχνικής φύσεως προβλήματα, η κόπωση και η κακή εκτίμηση για την ανοχή της Σπαρτιατικής κοινωνίας την ώρα της κοινής ησυχίας οδήγησαν όχι μόνον έναν αλλά αρκετούς πολίτες σε παράπονα, διαμαρτυρίες και καταγγελίες.

Στα αδιέξοδα που εντοπίζει ο κ. Παπαδημητρίου υπάρχουν λύσεις και μάλιστα πολλαπλές.
Αν χρειαστεί το notospress.gr θα πάρει θέση.