ΛΑΚΩΝΙΑ. «Πάταγο» κάνει στο facebook ένα βίντεο που παρουσιάζει Λάκωνες αγρότες να υπερασπίζονται το Λακωνικό ελαιόλαδο! Πρόκειται για χιουμοριστικό βίντεο, γυρισμένο στη Λακωνία με πρωταγωνίστριες τις …ελιές του τόπου μας που απαντά στο ερώτημα «ποιος έχει το καλύτερο λάδι στην Ελλάδα;».

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Η εταιρεία foodstandard, η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών και συμβουλών στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα, δημιούργησε το foodz.gr. Το foodz.gr είναι μια μεγάλη κοινότητα ενημέρωσης, αλληλεπίδρασης και προβολής. «Η Ελληνική γη είναι γεμάτη θησαυρούς, γεμάτη γεύσεις και ιστορία. Μία ιστορία που προσεγγίζουμε με σεβασμό και φροντίζουμε κάθε μέρα για το αύριο της. Η γνώση και η αγάπη μας για τον αγροδιατροφικό τομέα γέννησαν την ιδέα δημιουργίας ενός πολυθεματικού χώρου συνάντησης όλων εκείνων που παράγουν, δημιουργούν, στηρίζουν και προωθούν το ελληνικό προϊόν. Στην Ελλάδα, στη ΕΕ, σε όλο τον Κόσμο», αναφέρεται στην περιγραφή της κοινότητας στη σελίδα της στο Facebook.

Olive Oil Battles
Το foodz.gr δημιούργησε τις Olive Oil Battles: ένας μαχητικός Βρετανός δημοσιογράφος με αγγλικό χιούμορ και ελληνική επιμονή, ο Adam Smith, ταξιδεύει στην Ελλάδα για να κάνει ρεπορτάζ. Όντας προκατειλημμένος με την Ελλάδα, βρίσκει σε κάθετί ελληνικό ένα πρόβλημα. Αυτή τη φορά, το πρόβλημά του είναι το ελαιόλαδο. Υποστηρίζοντας πως οι Έλληνες εξακολουθούν να παράγουν ελαιόλαδο όπως πριν από 2.000 χρόνια χωρίς πιστοποιήσεις και έλεγχο αλλά και διερωτώμενος αν υπάρχει αυτό το θρυλικό και πολυδιαφημισμένο «εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο» και ποιος παράγει το καλύτερο, προκαλεί τους ελαιοπαραγωγούς που του απαντούν .

Οι πρωταγωνιστές
Ο Γιώργος έχει το καφενείο της πλατείας, σαν να λέμε το παρατηρητήριο του χωριού, και τους ξέρει όλους. Η μεγάλη του αγάπη όμως είναι το ελαιόλαδο και κάθε προσβολή προς το ελληνικό ελαιόλαδο είναι μία προσβολή προς τον ίδιο. Γι’ αυτό και θα αναλάβει προσωπικά την υπεράσπιση του, ξεκινώντας έτσι μια ολόκληρη ελαιοπαραγωγική επανάσταση.
Ο Κώστας είναι το alter ego του Γιώργου και «βοηθός» του στην υπεράσπιση του ελαιόλαδου. Θεωρεί τον εαυτό του guru του internet αλλά και μεγάλο εραστή!

Η απάντηση της Λακωνίας
Πρώτη στον προκλητικό δημοσιογράφο απαντά η Λακωνία διά στόματος Γιώργου και Κώστα με …κωμικό τρόπο! Η διαμάχη αναμένεται να συνεχιστεί με Μεσσηνία και Κρήτη!


Το Foodz.gr στηρίζουν και συμμετέχουν οι Συνεταιρισμοί της Λακωνίας Α.Σ. Συκέας, Α.Σ. Μολάων-Πακίων και Κ.Α.Σ.Ε.Λ.Λ.