«Τερμάτισα πριν από λίγο στο Σπάρταθλον στην τρίτη προσπάθειά μου – σε 33 ώρες και 50 λεπτά. Έναν αγώνα από την Αθήνα προς τη Σπάρτη 246 χιλιομέτρων / 153 μίλια. Ο χρόνος μου στα 100χλμ ήταν (10:10). Ο χρόνος μου στα 100 μίλια ήταν (18:49). Έπρεπε να χρησιμοποιήσω 4 οδηγούς για να με βοηθήσουν από το Πουέρτο Ρίκο, την Ελλάδα, την Ολλανδία και το Βέλγιο (3 ήταν εντελώς άγνωστοι).
Σημειώστε αυτό, από ένα άτομο που απέτυχε και ολοκλήρωσε το Σπάρταθλον. Τα λόγια του είναι ουσιαστικά και απλά:
Θυμηθείτε ότι είστε απλά ένας αγγελιοφόρος και τρέξτε με καρδιά. Η δουλειά σας είναι να μεταφέρετε και να διαδώσετε ένα μήνυμα ελπίδας ότι αδύνατα πράγματα μπορούν να συμβούν.
Αγαπώ την Ελλάδα. Λατρεύω τον Σπάρταθλον. Απλά μου αρέσει να τρέχω».

Η ανάρτηση αυτή, η συγκίνησή του στον τερματισμό του αλλά και η στήριξη που είχε από όλους τους δρομείς με τους οποίους συναντήθηκε στο δρόμο προς τη Σπάρτη κάνουν αυτή τη συμμετοχή μια από τις σημαντικότερες στην ιστορία του Σπάρταθλον.

Ο Jason Romero είναι 47 χρονών, πιστοποιημένος τυφλός, έχει συμμετάσχει τρείς φορές στο Σπάρταθλον, μόνον φέτος όμως κατάφερε να τερματίσει. Είναι ο πρώτος και ο μόνος τυφλός άνθρωπος που έχει διατρέξει την Αμερική τρέχοντας. Ίσως σε ανθρώπους σαν αυτόν αξίζει ξεχωριστή τιμή, κι ας μην τερμάτισαν πρώτοι…

Στις φωτογραφίες που ανέβασε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook φαίνονται οι αθλητές που του συμπαραστάθηκαν ως το τέλος, ένα σκυλάκι στο οποίο έδωσε τη σούπα του σε ένα σταθμό στο βουνό, ο τερματισμός του αλλά και η συνοδός του το πρωινό της Παρασκευής. Τέλος, μια φωτογραφία με το βραβείο του στο κρεβάτι του που συνοδεύεται από τη λεζάντα «Επιτέλους» αλλά και μια κάρτα με το Λεωνίδα που γράφει «Ποτέ μην παραιτείσαι, ποτέ μην εγκαταλείπεις» επισφραγίζουν την προσπάθεια και την επιτυχία του!