ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017, ημέρα της 4ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης είχαν την ευκαιρία να ακούσουν, να μάθουν, να ρωτήσουν και να ευαισθητοποιηθούν για το άθλημα της ποδηλασίας από τρεις ξεχωριστούς καλεσμένους: τον Δημήτρη Χριστάκο, 6ο Παγκόσμιο Πρωταθλητή πίστας στην ποδηλασία, τον Παναγιώτη Καρούνο, πρωταθλητή ποδηλασίας και προπονητή της ομάδας του Σπαρτιατικού και τον Χρήστο Βορβή, προπονητή της ίδιας ομάδας.

Οι προσκεκλημένοι συζήτησαν με τα παιδιά για το αθλητικό και ψυχαγωγικό σκέλος της ποδηλασίας, έχοντας φέρει μαζί τους 3 ποδήλατα (βουνού, πίστας και πόλης) και παράλληλα επεκτάθηκαν και σε θέματα οδικής συμπεριφοράς και πρόληψης ατυχημάτων, με τη χρήση ενός ανθρώπινου ομοιώματος και των πτώσεών του από το ποδήλατο, γεγονός που εντυπωσίασε τα παιδιά και τα προβλημάτισε για την αναγκαιότητα της χρήσης κράνους όταν οδηγούν ποδήλατο.

Η Διευθύντρια του σχολείου, κ. Ελένη Δαράκη, αφού ευχαρίστησε τους εκλεκτούς καλεσμένους, στη συνέχεια πρόσφερε σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, αναμνηστική τιμητική πλακέτα στον Δημήτρη Χριστάκο για την παγκόσμια διάκρισή του στο άθλημα της ποδηλασίας, ενώ ο τιμώμενος ανταπέδωσε με την προσφορά μιας φανέλας του με τα σύμβολα της Εθνικής Ομάδος Ποδηλασίας την οποία μάλιστα και υπέγραψε.

Οι αθλητικές δραστηριότητες των παιδιών συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, με παιδαγωγικά παιχνίδια, αθλήματα και αθλοπαιδιές, σχεδιασμένα και οργανωμένα από τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής του σχολείου, τους κ. κ. Βασίλη Ανδρώνη και Σταυρούλα Φλώρου, καθώς και με εικαστικές δημιουργίες, αναγνώσεις κειμένων, μουσικά ακούσματα και υλοποίηση project που σχετίζονταν με τον αθλητισμό, προγραμματισμένες και οργανωμένες από όλους τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας.