Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Το καλοκαίρι πέρασε. Τα σχολεία άνοιξαν, φέρνοντας τον κόσμο σε μια σχετική … κανονικότητα. Η επαρχία ερήμωσε ξανά. Τα ‘ξενάκια’ και οι τουρίστες λιγόστεψαν. Ο Χειμώνας ξανοίγεται μπροστά μας δύσκολος. Τα προβλήματα παραμένουν, τα ‘μπίλια’ παραμονεύουν, ο Λαός δυσκολεύεται. Όχι πως περιμένει κανείς να έλθουν ξανά οι ‘παλιές καλές’ ημέρες της σπατάλης. Λίγο πολύ όμως όλοι πιστεύουν ότι πιάσαμε επιτέλους ..πάτο. Από εδώ και πέρα όμως ξανά … αβεβαιότητα.

Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει, με την σχετική σταθερότητα που διαθέτει, να το παλεύει καλλίτερα από όλες τις προηγούμενες. Ποιο αποτελεσματικά θα έλεγα. Οι δείκτες της Οικονομίας δείχνουν να σταθεροποιούνται και ορισμένοι μάλιστα να ανακάμπτουν. Οι κοινωνικοί δείκτες δεν είναι πλέον τόσο εκρηκτικοί όπως ήταν στα δύο πρώτα Μνημόνια. Όχι πως δεν στενάζει η κοινωνία και ο καθένας να αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα, όπως αυτά μας προέκυψαν από την Κρίση. Αλλά να, υπάρχει μια σχετική ανακούφιση και στο βάθος μερικά ψήγματα αισιοδοξίας.

Η εμπιστοσύνη των ξένων ανακάμπτει, χάρις κυρίως στο κεφάλαιο που λέγεται Αλέξης Τσίπρας και ας μην αρέσει αυτό σε πάρα πολλούς. Η Ελλάδα από ‘περίγελος’, βρίσκει ξανά την θέση της στους γείτονες, στην Ευρώπη, στον Κόσμο. Ο Τσίπρας αναδεικνύεται σε πραγματικό πρωτοπόρο παίχτη της πορείας που αναζητά σήμερα σύσσωμη η Ευρώπη. Το ρήγμα επετεύχθη και το υποστήριξε με κόστος, αλλά σθεναρά και αποτελεσματικά. Οι μεταρρυθμίσεις ήταν ένας μονόδρομος για την Χώρα, προχωρούν όμως με την κοινωνία όρθια. Και αν έλθει ποτέ η πολυπόθητη ανάπτυξη, να είναι τουλάχιστον δίκαιη για όλους.

Για τους νοήμονες, χωρίς αμφιβολία, οι ξένοι έβαλαν ‘πλάτη’ για την χρεοκοπημένη Ελλάδα με την οποία είχαν μαζί της …το ίδιο κοινό νόμισμα. Παρά τις παλινδρομήσεις και τις αστοχίες του παρελθόντος, βοήθησαν. Αυτός ακριβώς είναι και ο λόγος που μας υποδεικνύουν τώρα λέγοντας, ‘αφήστε τις εκλογές για το 2019’. Για να διασφαλίσουν την υπάρχουσα σταθερή πορεία προς την ανάκαμψη. Κάτι που θα επιφέρει θετικό οικονομικό όφελος στην τσέπη του κάθε Έλληνα πολίτη.

Η Αντιπολίτευση της ΝΔ, δηλαδή η αντιπολίτευση του κυρίου Μητσοτάκη, κάνει στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Δηλαδή, να πέσει αυτή η Κυβέρνηση για να κάτσει αυτή στις καρέκλες. Με όποιο εθνικό κόστος.

Χωρίς στοιχειώδη αυτοκριτική και ίχνη δικών της εναλλακτικών προτάσεων κάνει τα μεγάλα εθνικά θέματα μικρά και τα μικρά … μεγάλα. Μιλάμε για αστειότητες. Κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή, τις ανερμάτιστες πολιτικές δυνάμεις και όλα τα νέα, μεγάλα και από το πουθενά αναδεικνυόμενα οικονομικά ‘συμφέροντα’, τάζοντάς τους ‘γη και ύδωρ’. Μαζί θα κυβερνήσουν !!!

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, δηλαδή το ΠΑΣΟΚ με τα Χρέη που το ακολουθούν, κατεβαίνει στο Λαό. Ελπίζει, πως έτσι, όλα θα ξεχαστούν και θα κυριαρχήσει στο χώρο του …Κέντρου, από όπου μπορεί να βάλουν ξανά εύκολα πλάτη συνεργασίας – συγκυβέρνησης με την Δεξιά των Γεωργιάδη και Βορίδη. Νομίζω ότι απλά δουλεύουν για τον … Λεβέντη.

Για αυτό το λόγο σας λέω, ξεχάστε τις στημένες δημοσκοπήσεις. Ο Λαός χωνεύει σιγά σιγά και ποιος τον έβαλε στη Κρίση και ποιος τον βγάζει με σταθερά βήματα από αυτήν. Και όταν έλθει αυτή η ώρα, δηλαδή το Φθινόπωρο του 2019, θα σκεφτεί ψύχραιμα, ώριμα και ρεαλιστικά και θα ψηφίσει Αλέξη Τσίπρα. Εκεί ακριβώς ποντάρει και ο ίδιος. Καλό Χειμώνα.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr