ΣΠΑΡΤΗ. Έντονα στοιχεία από τη Σπαρτιατική γαστρονομία παρουσίασε το Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη» τόσο στο σύνολο των εκδηλώσεων του όσο και στις θεματικές ενότητες για την τοπική παραγωγή και τη γαστρονομία.
Στα πλαίσια της Έκθεσης διακεκριμένων τοπικών τυποποιημένων προϊόντων όσοι παρακολούθησαν το Φεστιβάλ είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν 15 παραγωγούς / τυποποιητές απ’ όλους τους κλάδους της παραγωγής. Κρασί, τυροκομικά, ελιά, ελαιόλαδο, μέλι, γλυκά, οπωροκηπευτικά, βότανα, αλλαντικά, κρεατικά κ.α.

Ακόμα πιο εύγλωττη ήταν η πρόταση του νερόμυλου προς τους 2300 πολίτες που βρέθηκαν στα εγκαίνια και είχαν την ευκαιρία να γευθούν από τα εξαιρετικά μπουφέ γαστρονομικές προτάσεις από προϊόντα των εκθετών σε έμπνευση των σεφ του Νερόμυλου.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό της στόχευσης του Φεστιβάλ ότι ένα ολόκληρο πρωινό ήταν αφιερωμένο στην παρουσίαση προϊόντων και συνταγών από την σεφ Μαίρη Παναγάκου, τον ζαχαροπλάστη Σαράντο Γάββαρη και τον αρτοποιό Νίκο Μάζη.
Και οι τρείς έδειξαν τόσο τις προοπτικές που υπάρχουν για την αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων και συνταγών όσο και την ανάγκη να γίνει συστηματική και προσεγμένη προβολή, πρώτα στο Λακωνικό κοινό και στη συνέχεια στο ξένο.

Το notospress.gr μαγνητοσκόπησε τις παρουσιάσεις των τριών προσκεκλημένων του Φεστιβάλ και τις παρουσιάζει.