ΣΠΑΡΤΗ. Ωφέλιμο και τροχειοδεικτικό ήταν το Forum για τον Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη». Με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Συλλόγου Ξενοδόχων Λακωνίας, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη.

Συνδιοργανωτές ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Σπάρτης «Ο Λεωνίδας» και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας.
Στο Forum συμμετείχαν διατυπώνοντας απόψεις και θέσεις οι καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Κούτουλας και κ. Τραυλός, ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Λακωνίας κ. Πολλάλης, η εντεταλμένη περιφερειακή Σύμβουλος Λακωνίας σε θέματα Τουρισμού κ. Μπελεγρή και ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Σπάρτης κ. Αλεξάκος. Παρεμβάσεις έγιναν από εκδότες, δημοσιογράφους, επαγγελματίες του τουρισμού ενώ χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Μητροπολίτη κ Ευσταθίου ο π. Θεόφιλος και ο αναπληρωτής γ. γ. Εσωτερικών κ Φιλιππάκος.

Ο κ. Αλεξάκος είχε πολλαπλή ιδιότητα καθ΄ ότι Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Σπάρτης, πρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Α.Σ.Σ. «Ο Λεωνίδας» και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ «Σπάρτη. Παγκόσμια Πόλη».

Κατά την τοποθέτησή του περιέγραψε τα δυνατά ατού της Σπάρτης, τα αδύναμα σημεία και τις αγκυλώσεις που υπάρχουν και τόνισε ότι η εξωστρέφεια είναι ακόμα το ζητούμενο. Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα δημιουργούν προβληματισμό τόσο σε πολιτικό όσο και σε τεχνοκρατικό επίπεδο για το αν τελικά στον Δήμο Σπάρτης έχει γίνει κατανοητή και σαφής η ανάγκη για στήριξη της Τουριστικής Πολιτικής που έχει ήδη χαραχθεί και απομένει να υλοποιηθεί.