ΣΠΑΡΤΗ. Για 16η συνεχή χρονιά η συμμετοχή της Ελλάδας στον Τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist στέφτηκε με μεγάλη επιτυχία. Στο αποκορύφωμα του πιο δημοφιλούς διαγωνισμού τεχνολογικών δεξιοτήτων για το Microsoft Office, οι Έλληνες Πρωταθλητές σημείωσαν αξιοσημείωτες επιτυχίες.

1. Ο Κυριάκος Χατζηευθυμιάδης (16 ετών) κατετάγη 3ος σε παγκόσμιο επίπεδο στην ενότητα του Excel 2013 και κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο, ένα χρηματικό έπαθλο αξίας $1.500 και ένα tablet.
2. Σπαρτιάτης Τάσος Μελάς (14 ετών) κατέλαβε την 16η θέση στο PowerPoint 2013, μαθητής του Εκπαιδευτικού Κέντρου Σπάρτης
Να σημειωθεί πως το Εκπαιδευτικό Κέντρο Σπάρτης έχει κατακτήσει 23 Πανελλήνιες Βραβεύσεις και 3 Παγκόσμιες διακρίσεις!
3. Η Γιώτα Μπότου (20 ετών) κατέλαβε την 30η παγκοσμίως στο Microsoft Word 2013.

Οι επιτυχίες αυτές των Πρωταθλητών μας αποκτούν ιδιαίτερη βαρύτητα αν ληφθεί υπόψη ότι στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπήρξαν 1.110.519 συμμετοχές από 567.313 διαφορετικούς υποψηφίους ηλικίας 13-22 ετών, από 122 χώρες. Ο Παγκόσμιος Τελικός έλαβε χώρα στη Disneyland, στην California, USA, μεταξύ 30 Ιουλίου και 02 Αυγούστου και συμμετείχαν οι 157 Εθνικοί Πρωταθλητές που ανακηρύχθηκαν από τα αντίστοιχα Εθνικά Πρωταθλήματα.
«Την εμπειρία μου από τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό της Microsoft, θα την χαρακτήριζα ανεπανάληπτη!» είπε ο Τάσος Μελάς, 16ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής στο PowerPoint 2013.«Το ταξίδι, οι γνωριμίες με νέους από όλο τον κόσμο, η επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς, θα μου μείνουν σίγουρα αξέχαστα... Είναι ένα πολύ όμορφο συναίσθημα να γνωρίζεις ότι βρίσκεσαι ανάμεσα στους καλύτερους διαγωνιζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο και η κατάκτηση μιας πολύ καλής θέσης ήταν για εμένα μια επιπλέον ικανοποίηση, η οποία αποτελεί το κίνητρο να συνεχίσω να ασχολούμαι με το αντικείμενο που μου αρέσει και να γίνομαι αποδοτικότερος... Follow Your Dreams ήταν το σύνθημα του φετινού διαγωνισμού και αυτό θα ήταν κάτι το οποίο θα συνιστούσα σε κάθε νέο εκεί έξω: να μην σταματήσει να ακολουθεί τα όνειρα του και κάθε μέρα να προσπαθεί να φτάσει πιο κοντά στην επίτευξη κάποιου στόχου του!»

«Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist εμπνέει - όχι μόνο επειδή οι εν λόγω μαθητές κέρδισαν ένα εντυπωσιακό βραβείο, αλλά επειδή έχουν αποκτήσει πολύτιμες δεξιότητες που θα τους ωφελήσουν σε όλη την ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους σταδιοδρομία» είπε ο Aaron Osmond, General Manager του παγκόσμιου διοργανωτή Certiport-Pearson Vue. «Το καλύτερο μέρος του Πρωταθλήματος είναι να βλέπουμε τους πρωταθλητές να επιστρέφουν στις χώρες τους και αργότερα να μας αναφέρουν όλα τα εκπληκτικά πράγματα που επιτυγχάνουν στην ακαδημαϊκή και επαγγελματική τους ζωή.»

«Είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist και είμαστε ευγνώμονες που συναντάμε νέους ανθρώπους από όλα τα μέρη του κόσμου που έχουν ανακαλύψει τη δύναμη των δεξιοτήτων του Microsoft Office στην παραγωγικότητα και απασχολησιμότητα» είπε η Anneleen Vaandrager, Senior Director, Education Industry της Microsoft. «Ο ίδιος ο διαγωνισμός είναι μια εμπειρία ζωής, αλλά κάθε συμμετέχων, και οι 560.000 από αυτούς, κέρδισαν την πιστοποίηση Microsoft Office Specialist και θα ενισχύσουν τις ευκαιρίες απασχόλησής τους.»

Για τη συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Τελικό οι Έλληνες Πρωταθλητές ταξίδεψαν και διέμειναν δωρεάν στην Disneyland, στην California των ΗΠΑ, με χορηγία των διοργανωτριών εταιρειών του ελληνικού Σκέλους του Πρωταθλήματος, ACTA- Τεχνοβλαστός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (www.acta.edu.gr) και ACTA-infotest (www.infotest.gr).

Εκτός από το διαγωνιστικό σκέλος η Γιώτα, ο Κυριάκος και ο Τάσος έζησαν μια μοναδική εμπειρία, έχοντας την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνομιλήσουν με μαθητές και φοιτητές από όλο τον κόσμο, καταξιωμένους ανθρώπους του χώρου και στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών στο χώρο της πληροφορικής, όπως η Microsoft, η Autodesk και η Adobe, αλλά και να απολαύσουν ένα ψυχαγωγικό τετραήμερο στην Disneyland των Η.Π.Α.!


Ο επόμενος Παγκόσμιος Τελικός για το 2018 θα λάβει χώρα στη Disneyworld, στο Orlando της Florida των ΗΠΑ. Οι αναλυτικοί όροι συμμετοχής για το επόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στην επίσημη σελίδα του ελληνικού σκέλους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist στοwww.facebook.com/MOScompetitionGR, σε όλα τα Εξουσιοδοτημένα Εξεταστικά Κέντρα και από τις διοργανώτριες εταιρίες ACTA (www.acta.edu.gr) και ACTA-infotest (www.infotest.gr).